Vágólapra másolva!
A magyar nőikosárlabda-válogatott csütörtökön 20 órakor és pénteken délelőtt 11-kor utolsó előkészületi meccseit vívja a szeptember 14-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokság előtt.

Rátgéber László együttese a Bánát ősi városában, Versecen lép pályára, az ellenfél mindkétszer a házigazda Jugoszlávia válogatottja lesz. Az a Jugoszlávia, amelyet a közelmúltban kétszer is legyőztek a mieink, másodszor több mint meggyőző különbséggel, 81:61-re - igaz, Budapesten.

A válogatott szombaton két napra újra visszatér a baranyai megyeszékhelyre, és szeptember 12-én utazik az Eb-re.

A mieinknél kisebb sérüléssel bajlódik Ujvári Eszter és Béres Tímea is, déli szomszédaink pedig nélkülözik a szereplést lemondó Gordana Grubint és Szlobodanka Vilipicset - előbbi korábban Pécsett játszott, utóbbi jelenleg is a GYSEV-Ringa idegenlégiósa. Kikosarazta még a szakvezetést Katarina Lazics, a New York Liberty 21 éves játékosa is, aki korábban éppen Versecen pattogtatott, Grubinhoz hasonlóan.

Rátgéber László szerint most az a legfontosabb, hogy az utolsó mérkőzéseken már ne sérüljön meg senki sem a keretből. Különben is nem tudja, mi lesz Béressel, a nyáron Franciaországba szerződött kosaras ugyanis a felkészülés alatt sérülést szenvedett, és a felülvizsgálat eredményétől függ, hogy mikor játszhat újra. A szövetségi kapitány elégedett azzal a munkával, amit eddig elvégeztek, a hibákat látja, így például javulniuk kell a lepattanó labdák megszerzésében és a palánk alatti játékban. Úgy érzi, most már csak a finomításon van a sor, és azon, hogy jó hangulatot teremtsen a játékosok között.

"Minden megnyert meccsnek örülnünk kell az Eb-n, szeretnénk minél többször győztesként levonulni a pályáról, és a legjobb 8-ba kerülni" - hangzott a rátgéberi célkitűzés.