Vágólapra másolva!
A hét közben először találkozott igazán jelentős játékerőt képviselő ellenféllel a felkészülés során a GySEV-RINGA női kosárlabdacsapata, amely két napig a szlovák Ruzomberok gárdájánál vendégeskedett. Farkas Sándor lányai mindkétszer megverték az 1999-ben és 2000-ben Euroligát nyert sztárcsapatot, amelyben jugoszláv, brazil és román klasszisok is szerepeltek.

Az első meccs - amelyen Török combizomhúzódása miatt nem játszhatott - a hosszú utazás után rosszul kezdődött a soproniak számára: Baloghon kívül nem nagyon volt senki veszélyes a rózsahegyiek kosarára. Aztán a két Eb-n járt kosaras, Seres és Zirková pályára lépésével ugrásszerűen feljavult a soproniak támadójátéka. Az első negyedben összeszedett 9 pontos hátrány után a nagyszünetet már egypontos előnnyel várták Farkas Sándor játékosai. A harmadik negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat, ekkor Kovacová remekelt, majd a befejező tíz percben az ausztrál Bevilaqua rövid időn belül három labdát is elvett a szlovákoktól, így végül 73-65-re nyert a GySEV.

A második meccsnek is "elaludta" az elejét a soproni gárda, így tíz perc alatt 8 pontos hátrányba került. Ezután két pazar negyedet produkált Farkas Sándor együttese. Különösen a védekezés volt hatékony, hiszen míg az első 10 percben 22, a következő 20-ban csak 24 pontot szereztek a szlovákok. Közben a soproniak könnyű, indításos kosarakat szerezve előbb fordítottak, majd fokozatosan elhúztak, s biztosan nyertek 76-61-re.

Farkas Sándor a két győzelmet röviden úgy értékelte, hogy tudja azt, hogy Rózsahegyen nyerni nagyon nagy dolog, de ez csak két felkészülési meccs volt, tehát a legfontosabb, hogy a földön maradjon a társaság. "Minkét meccs elején kellett 6-8 perc, amíg a csapat felvette a ritmust, alkalmazkodott a verekedős stílushoz" - mondta az edző. "Az feltétlenül pozitívum, hogy volt tartása a társulatnak. Mindenkinek akadtak remek időszakai - és persze hullámvölgyei is." A GySEV-RINGA mestere azt is elmesélte: csapata nem pihent rá a két mérkőzésre, erős súlyzós edzések után, fáradtan léptek pályára játékosai, és ez növeli a sikerek értékét.

Botár László

Korábban: