Vágólapra másolva!
Ha voltak kételyek afelől, hogy Michael Jordan 38 évesen képes még NBA-színvonalú játékra, akkor azok szombat este, Miamiban, az American Airlines Arenában végképp szertefoszlottak. A Washington Wizards 23-asa mindössze 12 percnyi játékkal 18 pontot dobott a Heatnek, és oroszlánrészt vállalt csapata 97-79-es győzelméből. Dávid Kornél két perc alatt két lepattanót szerzett.

Fotó: Reuters
Pat Riley, a Heat veterán edzője boldogan üdvözölte a régi ismerőst

Jordan az első negyedben 11 percet játszott, s amikor lement, 33-21-es vezetést hagyott maga után. A közönség a régi Jordant láthatta, sőt, kicsit még annál is többet. Pat Riley, a Heat edzője három védőt vetett be a sztár ellen, Rodney Buford, Ricky Davis és Kendall Gill azonban csak riadt statisztának bizonyult a Jordan-diadalmenetben.

Egy alkalommal Davisnek sikerült kiütnie a labdát a Wizards varázslójának kezéből, ő azonban azonnal visszaszerezte azt, a kosártól öt méterre felemelkedett, és csont nélkül betalált. Utána a tőle megszokott módon hátrálva futott vissza sajkát palánkja alá, miközben mindkét tenyerét lefelé fordítva "pumpált", és elégedetten mosolygott. A 16 000 néző eszeveszett ovációval fogadta a mutatványt, úgy érezhették magukat a szurkolók, mintha időgépbe kerültek volna, és megfeledkeztek arról, hogy ők voltaképpen a Heat drukkerei. Egy alkalommal Sam Mack durván faultolta az egyedül kosárra törő és zsákoláshoz készülő Jordant, mire a publikum hangosan kifütyülte és lehurrogta - saját játékosát.

"Bezsákoltam volna, az fiksz" - mondta Jordan a sajtóértekezleten. "Sokan azt mondták a csütörtöki, detroiti meccs után (melyen MJ csak nyolc pontot szerzett, és közepesen teljesített - a szerk.), hogy nem úgy játszom, ahogy az elvárható lenne. Nos, az előszezon első meccsén elég sok kosaras nem úgy játszik, ahogy azt elvárnák..."

A Washington csapatában Richard Hamilton ugyancsak 18 pontot szerzett, igaz, ehhez 30 percre volt szüksége. Doug Collins, a Wizards edzője 13 játékost szerepeltetett. Ezúttal Dávid Kornél is pályára lépett két perc erejéig, és ezalatt két védő-lepattanót szerzett. Kwame Brown, a nyári draft első kiválasztottja most sokkal jobban játszott, mint első mérkőzésén, a Detroit ellen: 8 ponttal és 4 lepattanóval vétette észre magát.

Ch. Gáll András