Vágólapra másolva!
Az előzetes várakozásokkal ellentétesen nem mutatott komoly ellenállást a GYSEV török Euroliga ellenfele, így Baloghék könnyedén, huszonhárom ponttal nyertek.

Nőikosárlabda-Euroliga

GYSEV-RINGA - Fenerbahce 92-69 (30-17, 26-20, 16-18, 20-14)
Sopron, 2200 néző
vezette: Obradiovics (bosnyák), Vucskovics (szlovén)
GYSEV: BEVILAQUA (14/6), Zirková (10), BALOGH (23/9), SERES (19/3), Vilipics (8). Cs: Török (2), EÖRDÖGH (8), Kovacová (6), Dénes, Horváth Zs. (2). Edző: Farkas Sándor.
Fenerbahce: Akin (6), Özcelik (9/3), Mete (2), MCCULLEY (19/3), ZAKALUZSNAJA (22/3). Cs: Evrengül 2, Gökce 3/3, Öziygit (2), Albayrak (4). Edző: Zafer Kalaycioglu

A gyakorlatilag "kétemberes" török gárda egy pillanatig sem tudta kétségessé tenni a soproniak sikerét. A GYSEV Bevilaqua vezérletével már a harmadik percben 9-2-re vezetett. Az előny Balogh eredményes játéka jóvoltából a negyed végére tizenhárom pontra nőtt. A további játékidő nagy részében tizenöt és húsz pont között, néha húsz fölött volt a különbség a két csapat között. Lazítani azért egy pillanatra sem engedte a Fenerbahce a GYSEV-et, amely a találkozó végén örömjátékot bemutatva nyert huszonhárom ponttal egy olyan ellenfél ellen, amelytől előzetes eredményei alapján többet lehetett várni.

Farkas Sándor: - A külső sorunk ma nagyon jól játszott, de ez kellett is, mert a palánk alatti csatát elvesztettük. Nem volt ez ennyire sima meccs és megvannak ennek a találkozónak a tanulságai, hogy miben kell még sokat javulni.

Zafer Kalaycioglu: - Három fő oka volt annak, hogy súlyos vereséget szenvedtünk. Rengeteg labdát eladtak játékosaim, akik közelről nagyon gyengén dobtak, ráadásul a soproni csapat külső sora sokkal jobban és eredményesebben játszott, mint azt vártuk.

További eredmények:
A-csoport:
Ruzomberok (szlovák) - Aix-en-Provence (francia) 104-60

B-csoport:
Gambrinus Brno (cseh) - Valencia (spanyol) 64-72

Botár László