Vágólapra másolva!
Félve vágnak neki az elkövetkezendő egy hónapnak a PVSK női kosarasai. A magyar bajnok és Euroliga-harmadik együttes ugyanis fárasztó sorozat elé néz, januárban nyolcszor lép pályára: ezek közt találhatók Euroliga-mérkőzések, hazai bajnokik és Magyar Kupa-meccsek egyaránt.

Január ötödikén idegenben a BSE (nőikosár-bajnoki), tizedikén Pécsett a Bourges (Euroliga), tizenharmadikán Sopronban a Soproni Postás vár a Rátgéber-lányokra. A hónap második felében 16-án az Aix-en-Provence ellen Euroliga-meccsen, 20-án a GYSEV ellen bajnokin, január 23-án és 26-án Magyar Kupa-találkozókon (sorsolás jövő héten lesz), 31-én pedig a Ruzomberok elleni Euroliga meccsen bizonyíthatnak a mecseki kosaras lányok.

"Csak ússzuk meg sérülés nélkül" - mondta Rátgéber László, a pécsiek vezetőedzője. "A leendő ellenfelek között két Euroliga-győztes is található, a francia Bourges és a szlovák Ruzomberok. Még jó, hogy le tudtuk igazolni a tengerentúli Mahoney-t, mert egy ilyen megerőltető szériához tíz bevethető kosaras kell. No meg szerencse. Hozzáedződtünk már az ilyen, embert próbáló menethez, a korábbi évekről megvan a rutinunk is hozzá. Természetesen azzal vágunk neki a januárnak: mindenkit le akarunk győzni!" - tette hozzá végül a szakvezető.

Korábban:

Új amerikai kosaras Pécsett

Horváth László