Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda-Euroliga kilencedik fordulójában a PVSK hazai pályán nem tudott győzni a szlovák Ruzomberok ellen, s így valószínűleg csoportjában már nem végezhet a második helyen.

Fotó: Laufer László
Tuvic tizenkilenc pontja is kevés volt a PVSK sikeréhez
Nőikosárlabda-Euroliga, 9. forduló:
MiZo-Pécsi VSK - SCP Ruzomberok 61-69 (17-17, 10-20, 17-15, 17-17)


PVSK:
Ruzomberok:

Az eredmény alakulása:
Kipontozódott:

Korán örültek a PVSK-hívek, mert hét perc alatt tizenegy ponttal elhúzott a csapatuk, de aztán a Ruzomberok fordított. Mindkét csapat kemény védekezéssel kezdett. A PVSK főleg Tuvic befutásaiból ért el kosarakat: a jugoszláv center tíz pontig jutott a nyitó negyedben, melynek végén nyolc pontos hátrányból egyenlített ki a Ruzomberok. A folytatásban érthetetlenül sok hibával játszottak a hazaiak, míg az ellenfélnél Bogojevic és Bielikova rutinosan kihasználta a kínálkozó lehetőségeket.

Szünet után folytatódott a pécsiek rossz helyzetkihasználása, a szlovák együttes sokáig tíz ponttal vezetett, amikor az utolsó negyedben nagyon feljöttek a pécsiek és 53-52-nél, hat perccel a lefújás előtt át is vették a vezetést. A záró játékrészben ismét "felpörgött" Rátgéber László együttese, amely hat és fél perccel a vége előtt átvette a vezetést (53-52). A hajrában Károlyi kipontozódott, majd az ellenfél két triplával, néhány precíz középtávoli dobással eldöntötte a mérkőzést.

A rossz sorozat nem szakadt meg, magyar nőikosárlabda-csapat hivatalos mérkőzésen még sohasem verte meg a Ruzomberokot. A vereség azt jelenti, hogy a Pécsi VSK nem tudott visszavágni a második fordulóban elszenvedett 92-84-es rózsahegyi vereségért.

Rátgéber László: "Harcoltunk és amíg mélységben saját játékunkat játszhattuk, volt esély a győzelemre. Kár, hogy a külső sorunk ismét pontszegénynek bizonyult, szinte csak Csák vállalkozott dobásokra. A magasbedobói poszton mutatott teljesítményünk ezúttal is kevésnek bizonyult egy olyan csapat ellen, amelyik esélyes a végső sikerre az Euroligában."

Natalia Hejková: "Jó csapatot győztünk le, talán egy kis szerencsével is. Örülök a győzelemnek, ami sokat számíthat majd a folytatásnál."

További eredmények:
A csoport:
Bourges (francia) - Aix-en-Provence (francia) 71-63
Wuppertal (német) - Botas Adana (török) 84-51

B csoport:
Valenciennes (francia) - Valencia (spanyol) 67-62
Gdynia (lengyel) - Fenerbahce (török) 98-80

Ajánlat:

Legyőzte a GYSEV a Brnót (2001. 01.30.)

Korábban:

Rátgéber kilencpontos PVSK-sikerrel számol

Horváth László