Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda-NB I szombati mérkőzésén a bajnokjelölt GYSEV-Ringa meglepetésre csak tíz ponttal verte a Szolnokot, és ebben a szezonban először kapott  68 pontot. A másik soproni csapatnak sem volt könnyű dolga, a Postás kemény küzdelemben, mindössze kilenc pontos győzelmet aratott az újonc Szeged otthonában

Nőikosárlabda-NB I, 12. forduló
Szolnoki MÁV-Coop SE - GYSEV-Ringa 68-78 (6-23, 10-20, 24-14, 28-21)
Olaj-csarnok, 500 néző
Vezette: Kóthay, Földházi.
Szolnok: Owens 1, KONCZ 4, Szőke 6, FARMER 21/6, PEROVICS 16. Csere: Németh 7/3, Bujdosó 6, Csontos 7. Edző: Palkovits Tamás.
GYSEV: BEVILAQUA 11/3, BALOGH 22/6, Dénes 5/3, Kovacova 5, VILIPICS 16. Csere: Seres 7/3, Török 5/3, Eördögh 7/3. Edző: Farkas Sándor.
Az eredmény alakulása: 5. p.: 2-11, 15. p.: 12-34, 25. p.: 26-47, 33. p.: 47-62, 38. p.: 64-73.

A hazai és nemzetközi szinten remeklő GYSEV soraiból ezúttal Zsirkovát pihentette Farkas edző. A szolnokiak közül viszont Hegedűs és Berkó hiányzott sérülés miatt. Ellentmondást nem tűrően kezdtek a vendégek, különösen a nagy kedvvel játszó Balogh és Vilipics szórta a pontokat. Sőt, a zónavédekezésük is bejött, mert a szolnokiak alig kerültek dobóhelyzetbe. Emellett azt a kevés ziccert is elhibázták Farmerék, amit nagy nehezen sikerült kiharcolniuk, így meglehetősen nagy különbség alakult ki a felek között a szünetig.

A fordulást követően egy más szellemű szolnoki csapat kosarazott, játékosai jóval bátrabban és pontosabban dobtak, mint előtte. Felzárkóztak a hazaiak, s ez megrendítette a sporoniakat. A záró negyedben is jobban kosarazott a szolnoki hölgykoszorú, s csak Balogh Judit klasszis teljesítménye miatt nem alakult szorosabban a végeredmény.

A lefújást követően vastapssal jutalmazta csapatát a hazai közönség, ugyanis 68 pontot senkitől, még a Pécstől sem kapott a GYSEV ebben az évadban.

Palkovits Tamás: "Az első félidőben túlságosan megilletődötten kosoraztunk, ám a fordulást követően már felszabadultan játszottunk."

Farkas Sándor: "Az első húsz percben olyan teljesítményt nyújtottunk, amellyel joggal pályázhatunk az Euroliga legjobb négy csapata közé, ám a szünet utáni játékunkkal még a magyar mezőny első négy együttese közé sem tudnánk kerülni."

Szeged - Soproni Postás 66-75 (20-20,14-17,13-22,19-16)
Szeged, 300 néző
Vezette: Nagy L, Farkas
Szeged: Donkó 16/3,Madaras 6/6, Mészáros 22/12,Mirkov 4, Varda 16. Csere: Szopkó 2,Pungor. Edző: Király Sándor
Sopron: Csákány 11,Naydenova 4,Shlyakhova 22/3,Fodor 10, Sauer 8. Csere: Ambrus 10,Englert 4,Russai 5, Fűrész 1, Takács. Edző: Meszlényi Róbert

Egy sikeresen megvívott nemzetközi kupamérkőzés után papírforma-győzelemre készült a dobogós álmokat szövögető Soproni Postás Szegeden. A hazaiak először játszottak az újjávarázsolt Újszegedi Sportcsarnokban, nem titkoltan bravúrra készülve. Eleinte talán még a hazai szurkolók sem hitték el, hogy kedvenceik kezdeti lendülete a második félidő közepéig kitart majd. Pedig így történt, hiszen a rohanós kosárlabdát játszó Szeged nem engedte összeállni a soproni védelmet, és a Madaras által diktált tempóban Varda, valamint Mészáros pontjaival tartotta a lépést az újonc.

A túloldalon főleg a magas emberek "éltek" igazán, bár a palánk alatti könnyű kosarakból többet a szegedi védelem hozott össze. A szünetben mindössze három pont volt a vendégelőny, és Meszlényi mester arcát elnézve ekkor többre nem is nagyon számított a folytatásban. A gondterhelt redőket aztán a játékrész közepén némileg kisimították tanítványai, hiszen kihasználnva a szegediek hullámvölgyét, gyorsan tíz pont fölé nőtt a két csapat közti különbség.

A hajrában még újított a hazai gárda, Donkó pontjaival ismét szorosabb lett a küzdelem, ám az igazi bravúr elmaradt, ha nehezen is, de győzött a Postás az újonc otthonában.

Király Sándor: "Egyedül Mészáros nyújtott jó teljesítményt, könnyen meglepetést is okozhattunk volna."

Meszlényi Róbert: "Nehezen győztünk a lelkes Szeged ellen."

A harmadik mérkőzésen:
Zalaegerszeg - BSE 63-93 (14-20, 22-20, 11-31, 16-22)

Varga Csaba, Putnik Zoltán

Korábban: