Vágólapra másolva!
Már az első tíz percben eldöntötte a találkozót a bajnok Kaposvár Szegeden a férfikosárlabda-NB I-ben, hiszen Ivkovicsék ennyi idő alatt huszonegy pontos előnyt szereztek az újonc ellen, amelynek esélye sem volt a későbbiekben a felzárkózásra. Dzunics fantasztikus teljesítményt nyújtott az első félidőben: húsz perc alatt huszonkilenc pontot szerzett.

Férfikosárlabda-NB I, A csoport
Naturtex-Szedeák - Klima-Vill Kaposvár 76-100 (14-35, 25-28, 18-16, 19-21)
Szeged, 1500 néző
vezette: szabó, Kékes
Szeged: Green 11, Nyilas 9/3, Tanács 10, Deák 9, Elliott 28/6. Csere: Pávlicz -, Molnár A. 4, Drahos 2, Balogh -, Kukla -. Edző: Bonifert Domonkos
Kaposvár: Simon 9/3, Ivkovics 18, Dzunics 33/21, Szőke 9/3, Bencze 13/9. Csere: Bukva 11, Fülöp 4, Domonkos 3/3, Kovács -, Tömösvári -. Edző: Földi Sándor

A hétközi, nemzetközi kupamérkőzés után bizony féltették kedvenceiket a somogyi szurkolók a szegedi kirándulástól, hiszen az újonc hazai pályán már több "oroszlán bajuszát megrángatta". Nos, felesleges volt félteni Ivkovicsékat, akik már a találkozó elején döntésre vitték a dolgot. A már említett Ivkovics kosarai után légiós társa, Dzunics kapcsolódott be a pontgyártásba, és a negyed felénél tíz pont felett volt a vendégek előnye. Hiába kért időt a hazai mester, Bonifert Domonkos, a bajnok tovább száguldott. Dzunics szinte hibátlanul dobott, míg a szegedi nehéztüzérek nem találták a megfelelő irányzékot. A szünetig tovább növelte előnyét a Kaposvár, és így huszonnégy pontos somogyi vezetéssel fordultak a felek.

A folytatásban gyökeresen megváltozott a Szedeák játéka. Feljavult az újonc védekezése, így élvezetesebb lett a küzdelem. Ám ez is kevés volt, hiszen a Kaposvár egy percig sem engedte ki kezéből a kezdeményezést, és győzött 100-76 arányban.

Bonifert Domonkos: (Szeged) "A mérkőzés elején túlon túl is tiszteltük a bajnokot. Reális eredmény született."

Földi Sándor: (Kaposvár) "Gratulálok a fiúknak, nehéz hetet zártunk sikeresen."

A nap másik találkozóján:
Debreceni Vadkakasok - Atomerőmű 75-77 (23-20, 28-11, 11-22, 13-24)

Javul a fejbedobott körmendi tréner állapota

Elképzelhető, hogy már hétfőn hazaengedik Patonay Imrét, a Körmend kosárlabdacsapatának vezetőedzőjét, akit szombaton egy szurkoló dobott fejbe pénztárszalaggal a szombathelyi bajnoki mérkőzésen: "Szerencsére csak agyrázkódást állapítottunk meg, komolyabb sérülést nem. Egyelőre bent tartjuk megfigyelésre, de ha kielégítő az állapota, talán már holnap távozhat" - mondta Dr. Takács Lajos, a Markusovszky kórház ügyeletes orvosa. Varga István, a szombathelyi rendőrkapitányság alezredese arról számolt be, hogy hatósági intézkedés, illetve feljelentés nem történt az ügyben. A Vas megyei rangadót az utolsó huszonöt percben trénerét nélkülöző, vendég Körmend nyerte 89-83-ra.

A nőikosárlabda-NB I vasárnapi mérkőzésén:
MÁV NTE - Szekszárd 60-87 (20-16, 16-26, 11-26, 13-19)

Putnik Zoltán

Korábban:

Shannon győztes meccsen tért vissza az Albacompba