Vágólapra másolva!
Győzelemmel folytatta szereplését a nőikosárlabda Euroligában a GYSEV-Ringa. Farkas Sándor együttese a 11. fordulóban a litván Lietuvos Vilnius ellen nyert.

Euroliga, 11. forduló, B csoport:
GYSEV-Ringa - Lietuvos Vilnius (litván) 70-60 (8-16, 26-14, 12-17, 24-13)
Sopron, 2000 néző
vezette: Poljansek (szlovén), Vojinovic (jugoszláv)
GYSEV: Bevilaqua 1, ZIRKOVÁ 19/3, Balogh 12, Seres 8/6, KOVACOVA 12. Cs: VILIPICS 14, Török, Eördögh 4, Dénes. Edző: Farkas Sándor.
Vilnius: FLORES 9/3, Valuzyte 4, Bimbaite 6/3, VILUTYTE 17, Baranauskaite 4. Cs: Nikonovaite 6, Abromaite 9, Keruliene 5/3. Edző: Algirdas Paulauskas.

Fáradtan kezdett a GYSEV, amely hét és fél perc után még csak két pontnál járt. A folytatásban Kovacova és Vilipic révén ledolgozta hátrányát Farkas Sándor együttese, és csakhamar átvette a vezetést is. A félidőben négy pont volt a különbség (34-30).

A térfélcsere után kipontozódott a litvánok 196 centis centere, Baranauskaite, de a soproniak - részben az Európa-klasszis Balogh gyenge formája miatt - nem tudtak elhúzni ellenfelüktől.

A záró negyedben ismét beleerősített a GYSEV, így a mérkőzés vége felé már nem forgott veszélyben a győzelme. A mezőny legjobbja Zsirkova volt.

Farkas Sándor vezetőedző: "Nehezen nyertünk az Európa-bajnokságon negyedik litván válogatott magját adó együttes ellen. Csapatomnak pihenésre van szüksége a jövő heti, sorsdöntő parmai mérkőzés előtt."

A litván csapatban 16 pontot gyűjtő Jolanta Vilutyte csütörtökön visszatér Pécsre. Igaz, nem játékosként, hanem egyszerű szurkolóként. Ott lesz ugyanis volt csapata, a MiZo-Pécsi VSK Ramat Hasharon elleni Euroliga-mérkőzésén.

"A vilniusi csapatunk nagyon fiatal, emiatt nem is lehettek továbbjutási álmaink, inkább a jövő alapjait igyekszünk lerakni" -mondta a játékos, aki napra kész a PVSK hazai és nemzetközi szereplését illetően. A hétvégén Litvániában nincs bajnoki forduló, így edzője elengedte a kis baranyai kirándulásra. Nem nehéz előre megjósolni, hogy nagy ováció fogadja majd a Lauber Dezső sportcsarnokban.

Horváth László, Botár László