Vágólapra másolva!
Kis híján botrányba fulladt az NB I/B-s SMAFC-Roto Elzett és Falco KC első összecsapása a férfikosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében, melyet a papírformának megfelelően a vendégek nyertek.   

Férfikosárlabda Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
SMAFC-Roto Elzett - Falco KC 84-94 (24-24, 21-21, 13-24, 26-25)
SMAFC: PALOTAI 11/3, POJBIC 17/6, VAVRA 15, Mogyorósy 10, Rasic 20. Csere: BAUSZ 2, Molnár 7, Mike 2. Edző: Horváth József
Falco: Kálmán 20/3, Gráczer 3/3, PANKÁR 17/6. BORSZÉKI 16, WILEY 25. Csere: Henrik 3, SALLAY 10. Edző: Szrecko Szekulovic.

Kezdetben Vavra és Mogyorósy ügyes kosaraival vezetett a SMAFC, ám a negyed második fele Wiley és Borszéki jóvoltából a Falco csapatáé volt. A második negyedet ugyan jobban kezdték a szombathelyiek, de Pojbic parádés alakításainak köszönehtően a negyed közepén egy 13-2-es szériát produkált a SMAFC.

A harmadik negyedben Molnár révén egy ideig tartotték a lépést a hazaiak, de Wiley-t nem tudták tartani, és a negyed végén támadásban is sokat hibáztak.

Az utolsó negyedben, bár kosáresőt hozott, nem a játék dominált. Az egy oldalbedobást nem is igazán teátrálisan vitató Pojbicot kiállította Váradi, akire ezután rázúdult a népharag. Később a szabálytalankodó, majd a földön fekvő Bauszhoz a labdát hozzávágó Kálmán is kiállt.

A legvégén még a vendégek mestere rendezett egy kis ámokfutást a Falco kispadjánál, vizes palackokat rugdalva, kabátokat dobálva. Ebben a periódusban 10 pontra csökkentette hátrányt a SMAFC.

Horváth József: "Összességében elég gyengén játszottunk, de nem mi voltunk a leggyengébb láncszem."

Szrecko Szekulovic: "Szünet utáni jó játékunkkal nagy előnyt szereztünk, de Kálmán nélkül ez tíz pontra csökkent. Nem lesz könnyű nélküle a visszavágó."

B. L.