Vágólapra másolva!
Megoldódott a MiZo-PVSK női kosárlabdacsapatának légiós problémája. A mecsekaljai bajnok együttestől ugyan távozott az orosz Maria Sztyepanova, helyette azonban egy régi-új ismerős érkezett, az egyszer már könnyek között elbúcsúztatott litván Jolanta Vilutyte.

Hetek óta lázban tartja a pécsi kosárlabda-szurkolókat, vajon milyen megoldással rukkol elő a MiZo-Pécsi VSK menedzsmentje, hogy megoldja a távozó orosz Maria Sztyepanovával megüresedett centerposztot. Az orosz játékosnak előszerződése van az észak-amerikai WNBA-ben szereplő Phoenix Mercuryval, ahol már tavaly is játszott. A Pécs a magyar átigazolási szabályok értelmében április 29-ig szerződtethet új kosárlabdázót.

A Dunántúli Napló információja szerint a szakvezetés felvette a kapcsolatot a vasárnap este, a litván Vilnius együttesével bajnoki címet nyert klasszissal, Jolanta Vilutytével, feltéve a kérdést: a rájátszásra lenne-e kedve visszatérni Pécsre. A népszerű Jolka igent mondott, így már csupán a két szövetség engedélyére és a vízumra kell várni. Rátgéber László vezetőedző korábban kijelentette, 4-es poszton szüksége van még egy játékosra, mert jelenlegi emberei közül (Ujvári, Csák, Károlyi) többen sérüléssel bajlódnak. Vilutyte legkorábban csütörtökön érkezhet Pécsre.