Vágólapra másolva!
A Soproni Postás szerezte meg a bronzérmet a nőikosárlabda-NB I-ben, miután a 3. helyért lezajlott párharc visszavágóján is legyőzte a Szekszárd együttesét.

Nőikosárlabda-NB I., a 3. helyért, visszavágó:
Soproni Postás-Tabán Trafik - Atomerőmű KSC Szekszárd 102-64 (29-20, 24-14, 22-14, 27-16)
Sopron, 300 néző
vezette: Hartyáni, Bognár
Postás: Najdenova 11/6, CSÁKÁNY 15/3, Fodor 11/9, SLJAHOVA 20/6, AMBRUS 18. Csere: Englert 3, RUSSAI 20/12, Fűrész 2, Major 2, Takács. Edző: Meszlényi Róbert.
Szekszárd: Bulatova 9/9, TÓTH Zs. 12, Szélesy 9/3, STOJKOVIC 14/3, Vukovics 4. Csere: Kajdacsi 8, Darida, Lódi 8. Edző: Ujhelyi Gábor.

A bronzcsata első meccsét Szekszárdon 15 ponttal nyerte a Postás. A visszavágó nagyjából 5 percig volt érdekes. A Postás 7-0-lal kezdett a két meghatározó játékosát, Szemerédit és Nyírőt nélkülöző Szekszárd ellen. A vendégek azonban a soproni együttes védekezési megingásait kihasználva 12-11-re feljöttek a negyed közepén. Ezt követően Sljahova és Ambrus ponterős játékával újra megugrott a Postás, ráadásul az első negyed végén a szekszárdiak kitűnő centerének, Vukovicsnek felrepedt a szemöldöke, lecserélték, és nem is játszott a továbbiakban.

A második negyedben elkezdődött a meccs napján a 26. születésnapját ünneplő Russai Petra showműsora. Tripláival előbb 20 pontra nőtt a Postás előnye, majd egy-két remek blokkolást követően - ebben a műfajban ezen a meccsen Ambrus is maradandót alkotott - az utolsó percben, negyedik tripláját is bedobva teljesítette a Postás-szurkolók óhaját, azaz e találattal elétre 100. pontját a Postás, amely fölényesen nyert és szerezte meg a bronzérmet.

A soproni játékosok lefújás után dr. Nyíri Dezsőtől a Női Hivatásás Alszövetség elnökétől vehették át a medálokat.

Meszlényi Róbert: "Jó játékkal jó szezont zártunk. Köszönjük támogatóinknak, hogy segítségükkel bizonyíthattuk tudásunkat, és remélem, jövőre még jobb eredményeket tudunk elérni."

Ujhelyi Gábor: "Szerencsére a szezon során csapatomra nem az a teljesítmény volt a jellemző, amit ma nyújtott. Gratulálok a Postásnak és nemcsak a bronzéremhez, hanem a szezon során a bajnokságban és a Ronchetti-kupában nyújtott teljesítményéhez is."

Botár László

Korábban: