Vágólapra másolva!
Három nappal azután, hogy a Villeurbanne férfikosárlabda-együttesének másodedzője, Vlado Djurovic is távozott, a francia bajnok megnevezte új szakvezetőjét. Philippe Hervé az egyik rivális Chalon együttesétől érkezett, s ami számunkra fontos, több játékost is magával csábított. Így Gulyás Róbertet, a magyar válogatott centerét is.

Forrás: EPA


Gulyás a bajnokcsapatban
bizonyíthat
Fotó: EPA


Bogdan Tanjevic távozása után a hét elején kiderült, hogy a Villeurbanne másodedzője, Vlado Djurovic sem marad posztján, s a Buducnosthoz szerződik. A megegyezés a jugoszláviai átigazolási határidő utolsó napján jött létre, így az Európa-szerte ismert szakember (dolgozott Görögországban, Cipruson, Belgiumban - utóbbi helyen szövetségi kapitány is volt) is elhagyta Franciaországot.

A klub kedden rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az ASVEL új edzője Philippe Herve lesz, aki hároméves szerződést kötött a bajnokkal. A sajtótájékoztatón Gilles Moretton elnök bemutatta a klub új szerzeményeit is, akik közül ketten Hervével a Chalon csapatától érkeztek. Mind Gulyás Róbert, mind Sacha Giffa két évre írt alá, csakúgy, mint a Nancytól megszerzett amerikai Stevin Smith. A bajnokcsapatból jelenleg öten rendelkeznek érvényes szerződéssel, így valószínűleg a francia válogatott Yann Bonato és David Frigout, a svájci válogatott Harold Mrazek, a mali nemzeti csapat tagja, Amara Sy is marad, csakúgy, mint a francia Arsene Ade Mensah.

Streetball Challenge: Gulyás Róbert után jön az NBA-sztár20020626streetball.htmlMagyar kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28842

"Az Euroligában csak úgy tudunk jól szerepelni, ha a csapatnak van egy klasszis centere. Tavaly a német Tim Nees oldotta meg a feladatot, de ha neki nem megy, nincsen minőségi helyettes. Emiatt gondoltam arra, hogy Gulyás Róbertet szerződtetem. Jól ismerem, az Euroligában már megedződött, atletikus termete, és súlya tökéletessé teszi erre a szerepre. Persze, körül lehetett volna még nézni a piacon, de a vágyak és a realitás között nagy a különbség. Gulyás már bizonyított, bízom benne" - nyilatkozta Hervé a magyar centerről.

Pincési László