Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-bajnokság szombati játéknapján az Albacomp hazai pályán könnyedén nyert a Falco ellen, a bajnok Atomerőmű szintén sima sikert aratott a Szeged otthonában. A nőknél a GYSEV 42, a PVSK 36 pontos győzelmet aratott: előbbi hazai pályán a ZTE ellen, utóbbi idegenben a BEAC közönsége előtt.

Albacomp - Falco KC 89-63 (25-12, 28-13, 25-21, 11-17)
Székesfehérvár, 2500 néző. Vezette: Faidt, Ádám
Albacomp: Boros (5/3), HART (27/3), Moseley (10), Bencze (8), LAPOV (17/3). Csere: MATUS (4/3), GÓBI (9), Halm (7/3), Theisz (4/3), Mihalics (-). Edző: Sterbenz László.
Szombathely: Alexe (6), Pankár (9/3), Dénes (2), HEINLE (20/3), Eaker (8). Csere: Gráczer (6), SALLAY (12), Horváth B. (-), Henrik (-). Edző: Zsoldos András.
kipontozódott: Bencze, Góbi, illetve Dénes, Gráczer.

Ha Kálmán László sérülés miatt nem játszhat a Falcóban, az még akkor is nagy veszteség, ha éppen jól megy a szombathelyiek szekere. Hát még így... Három kellemetlen vereség után, a listavezető otthonában kellett volna megkezdenie a felkapaszkodást Zsoldos András csapatának, de a sérült irányító távollétében ez igen nehéz feladatnak tűnt. Persze, ha helyettesei kitettek volna magukért, lehetett volna ez egy szoros meccs is. Csakhogy Alexe, vagy a korábban egyszer már sikerrel "beugró" Dénes betlizett, nem is kicsit. Utóbbi huszonnégy perc alatt kipontozódott, két pontot szerezve, a máskor "vastagon" termelő román hátvéd pedig összesen hat büntető alkalmával volt képes a gyűrűbe találni. Nem csoda, hogy már az első félidőben eldőlt a meccs.

A férfikosárlabda-NB 1 állása/sport/csapat/kosarlabda/20021027aferfikosarlabdanb.html

Az Albacomp idén nagyon egységesnek tűnik, ezúttal is az történt, ami korábbi meccsein: egy remek "szólista" keze alá játszott a csapat. De ezúttal nem Lapov volt a "sztár" (bár tegyük hozzá: ő is jól játszott, gólpasszai kifejezetten élményszámba mentek), hanem némi meglepetésre Michael Hart. Az amerikai bedobó amolyan szürke eminenciás: szinte észrevétlenül szokta megszórni magát. Máskor. Mert most az első félidőben tizenkilenc pontig jutott, s néha már-már fizikálisan lehetetlen testhelyzetből is betalált. De jól dolgoztak a többiek is, s mivel a túloldalon az első húsz percben a fiatal cserecenter, Sallay kivételével nem akadt értékelhető teljesítmény, nem csoda, hogy félidőben majd' harminccal vezetett az Alba.

A közönség hangulatáról nem csak a villogó hazai csapat, hanem a két játékvezető is "gondoskodott", kiknek egy-egy ítélete felváltva késztette teátrális gesztusokra a két edzőt. Szorosabb meccsen kényes lett volna némelyik ítélet, a sporik szerencséjére nem kellett attól tartani, hogy ők döntenek.

A második félidőben sikerrel őrizte előnyét az Albacomp. A Falcóban Heinle ugyan mindent megpróbált, a mezőnyemberek helyett (s olykor helyén) is dolgozott, támogatás nélkül nem segíthetett. Az utolsó negyedre leeresztő fehérváriak otthonában tehát nem tört meg a Falco rossz sorozata, Kálmán nélkül ehhez maximum-közeli teljesítmény kellett volna mindenkitől.

Sterbenz László (Albacomp): "Az első félidőben sikerült eldönteni a meccset. Utána csökkent a koncentráció a játékunkban."

Zsoldos András (Falco): A mezőny egyik legerősebb csapata az Albacomp, jobbak voltak, gratulálok nekik. Örülök, hogy volt tartásunk, és néhány fiatal bizonyította, számíthatok rájuk."

Somos Zoltán