Vágólapra másolva!
Megszerezte első győzelmét a Soproni Ászok a hét közben amerikai centerét, Eatont menesztő Dombóvár ellen a férfikosárlabda-bajnokság ötödik fordulójában. A Szolnok kőkemény csatában verte meg az Albacompot, otthon kapott ki az eleddig veretlen ZTE.

Soproni Ászok - Dombóvár 94-85 (26-23, 22-15, 20-27, 26-20)
Sopron, 1000 néző, vezette: Király, Ádám
Sopron: Csirke 5, WALKE 30/6, Parker 14/6, SAJNI 10, GLISOVIC 25. Cs: MALJKOVIC 6/6, Stan 2, Horváth, Bogdán 2
Edző: Kmézic Zorán
Dombóvár: PUSKÁS 17/3, SPIVEY 19/3, HALIMIC 23/12, VAVRA 13, Csaplár-Nagy 4. Cs: Bódi 2, Panta 7
Edző: Déri Csaba

Az Ászok repülőrajtot vett, Walke és Parker vezérletével hamar elhúzott 12-5-re, de a negyed további részében kapkodott, így Spivey és Puskás vezérletével feljött a Dombóvár, de Sajni jóvoltából három pontot megtartot előnyéből a Sopron. A második negyed elején Maljkovic szerezte meg első kosarát soproni színekben, a dobás három pontot ért. Válaszként Halimicsé tette ugyanezt, csak ő még egy büntetőt is dobhatott - négypontos akciót hajtott végre, a Dombóvár ott loholt az Ászok nyakán. A félidő végén aztán Glisovic közeli kosaraival elhúztak a soproniak.

A második félidőre Halimics nagyon "belőtte" magát, amikor pedig kitolta védekezését az Ászok, Vavra maradt üresen a soproni palánk alatt és élt is a lehetőséggel. A hazaiak Walkét leszámítva nagyon rosszul dobtak e periódusban, így fordított a vendégcsapat, de a negyed végén Glisovic révén visszavette a vezetést az Ászok. A negyedik negyed Spivey hét pontjával indult, öttel "ment" ekkor a Dombóvár. Walke és Maljkovic dobott triplát, Glisovic büntetői is ültek ezt követően, Sajni pedig egy remek szerelést mutatott be, így a hajrá az Ászoké volt, a meccs utolsó pillanatban Bogdán zsákolása tette teljessé az első győzelmét megszerző soproni gárda szurkolóinak örömét.

A férfikosárlabda-NB 1 állása/sport/csapat/kosarlabda/20021027aferfikosarlabdanb.html

"Nagyon örülök, de borzasztó nehéz meccs volt. Remélem, a dombóváriak mellett most már saját magukat is legyőzték a fiúk, és ez jó hatással lesz a következő meccsekre is" - nyilatkozta Kmézic Zorán.

"Azt nem értem, hogy ha ez a két csapat így tud játszani, miért áll a tabella alján" - csodálkozott Déri Csaba.

Botár László