Vágólapra másolva!
Első győzelmét aratta a GYSEV a nőikosárlabda-Euroligában: a magyar bajnok hazai pályán könnyedén verte a litván Lietuvos Vilniust. A Szolnok és a BSE is idegenbeli vereséggel folytatta szereplését a női Európa-kupában idegenben, a Soproni Postás és a Diósgyőr viszont győzött. A Kaposvár és az Albacomp továbbra is százszázalékos a férfi Európa-kupában, miután mindkét csapat idegenben legyőzte norvég ellenfelét.

Euroliga, B csoport, második forduló:
GYSEV-Orsi - Lietuvos Vilnius (litván) 80-51 (22-12, 24-14, 22-12, 12-13)Sopron, 1800 néző
vezette: Poiger (osztrák), Herceg (horvát)
GYSEV: BEVILAQUA 3, BOGOJEVIC 15, Balogh 7/3, SERES 12/6, Zakaluzsnaja 13. Cs: ALESSANDRA 16, NEMCOVA 10, Dénes 2, Szőke 2, Török. Edző: Farkas Sándor.
Vilnius: Velisajeva 2, Muraskina 1, VALUZYTE 11/3, Zserzserunova 8, Baranauskaite 2. Cs: Abromaite 7, Nikonovaite 4, Miklyucite, Marcauskaite 10/3, VALENTIENE 6/6. Edző: Algirdas Paulauskas.

"Erős kispaddal" és kapkodva kezdett a GYSEV, támadásban előkészítés nélkül szórták el a labdát a soproniak. Aztán a negyed közepe táján Balogh triplája Zakaluzsnaját "nyugtatta meg", aki beszórt zsinórban hét pontot. A litvánok ekkor amolyan talált, a soproni palánk alatt szerzet lepattanókból elért kosarakkal tartották magukat. A negyed hajrájában aztán rendezte védekezését a GYSEV, amely Alessandra és Seres eredményes játékával tízpontos előnyt szerzett. Brazil-cseh koprodukcióban, Alessandra és Nemcova vezérletével szenzációsan kezdte a második negyedet a soproni gárda. Ekkor jól is védekeztek a hazaiak, a litvánok tanácstalanok voltak támadásban, s mivel a negyed végére Bogojevic is megvillant, szünetig húsz pontra nőtt a GYSEV előnye.

A harmadik negyedben is folytatódott a macska-egér harc a pályán, húszról hamar harmincra jutott a GYSEV: Seres, Alessandra és Bogojevic szórták a kosarakat. Bevliaqua remekül fogta össze a soproni gárdát, és nem mellesleg remek labdaszerzésekkel is észrevétette magát. Harmincpontos soproni előny után a negyedik negyed sok hibával tarkított, alacsony színvonalú játékot hozott, az első harminc percben sokat sejtető, remek teljesítményt nyújtva biztosan nyert a GYSEV.

Farkas Sándor (GYSEV): "Mindenkinek lehetőséget tudtam adni, voltak jó periódusaink. Sajnos lepattanózásban nem tudtunk ellenfelünk fölé nőni, így elsősorban a jobb dobószázalékunknak köszönhetjük a győzelmet."

Algirdas Paulauskas (Vilnius): "A játékvezetők segítsége nélkül is jobb csapat a miénknél a soproni, amelynek gratulálok."

Botár László