Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda-bajnokság rangadóján az egy hete a Pécset legyőző Diósgyőr hatvanpontos (!) vereséget szenvedett a bajnok GYSEV vendégeként. A férfiaknál az Albacomp megverte a Paksot, míg némi meglepetésre a Körmenden is nyerni tudó Szeged hazai környezetben kikapott a Soproni Ászoktól.

Kiütéses győzelmet aratott a címvédő GYSEV a vendég Diósgyőr ellen a női kosárlabda NB I szombati mérkőzésén.

GYSEV - Diósgyőr 103-43 (30-17, 14-10, 21-10, 38-6)
GYSEV:
Bevilaqua 2, BALOGH 17/3, BOGOJEVIC 20/3, Seres 3/3, ZAKALUZSNAJA 24. Csere: Török 2, SZŐKE 18/12, DÉNES 9/3, HONTI 8/3. Edző: Farkas Sándor.
Diósgyőr: Hadzsovics 6, Brosovszky 8/3, Szlimák, Horváth A. 4, GAITHER 10. Csere: Balogh G. 6, Csávás 5/3, Koncz 4, Szemerédi, Bukovszki. Edző: Milen Vukicsevics.

Azt követően, hogy a Diósgyőr megverte a Pécs csapatát, a rangadóvá előlépett összecsapás alapangját Bogojevic és Balogh adta meg, ez utóbbi 15 pontig jutott az első negyedben. Diósgyőri részről Hadzsovics és Gaither villant meg időnként, így nem húzott el nagyon a bajnok. A második negyed elején Balogh valamint a három személyi hibával álló Zakaluzsnaja, és velük együtt a GYSEV játéka is leült, de a vendégek, mivel elkapkodták támadásaikat, nem tudtak közelebb kerülni.

A nőikosárlabda-NB 1 állása/sport/csapat/kosarlabda/20021027anoikosarlabdanb.html

A második játékrészt Dénes, Zakaluzsnaja és Bogojevic kosarainak köszönhetően 10-0-lal nyitotta a GYSEV, amelyet a játékrész második felében kissé megzavart, hogy zónázni kezdett a Diósgyőr. A befejező 10 perc első fele a triplákat sorban szóró Szőkéé volt, a második pedig a brillírozó Bogojevic helyére beálló 15 esztendős Honti Katáról szólt. A tini kosaras előbb egy duplát majd egy triplát süllyeszett el az erejével teljesen elkészülő és szétesett diósgyőriek kosarába, majd ő dobta a soporniak 100. pontját, és a végén Dénes hármasa tetőzte be a soproni szurkolók örömét.

Farkas Sándor: "Ma igazi csapat voltunk, remélem, minél több ilyen parádéval tudunk örömöt szerezni a szurkolóinknak."

Milen Vukicsevics: "Nehéz egy ilyen meccs után bármit is mondani. Gratulálok a soproniaknak!"

Botár László