Vágólapra másolva!
Intenzíven használja ki a bajnoki szünetet a Mol Szolnok férfikosárlabda-csapata. A szolnokiak a héten már letudtak két találkozót, pénteken pedig Szlovéniába utaztak. A felépült Kip Stone és az évad végéig leszerződtetett Brian Stewart is a csapattal tartott, Antanas Vilcinskasnak viszont távoznia kell Szolnokról.

Mint azt Zoran Martic, a molosok vezetőedzője elárulta, sok gyakorlás vár a fiúkra, emellett három edzőmeccsen lépnek pályára. Ellenfelük lesz a sokszoros szlovén bajnok Union Olimpija Ljubljana, amely jelenleg harmadik az Euroliga D csoportjában. A másik két vetélytárs az A liga harmadik helyén álló Helios Dombzale és a B liga középmezőnyéhez tartozó Pivorno Lasko gárdája lesz.

Mivel a térdsérüléssel bajlódó Kip Stone a szerda esti edzésen már szerepelt, az amerikai játékos is a piros-feketékkel tartott. Szintén az utazó keret tagja lett Brian Stewart, akinek véget ért a tesztelése, a centerrel az évad végéig szóló megállapodást kötöttek a Szolnok vezetői. Nem tarthatott viszont az olajosokkal Antanas Vilcinskas, a 213 cm magas litván center, aki egykoron hazája válogatottjában is megfordult.

Dr. Nyerges Zsolt, az Olaj KK Kft. első embere a következőképpen indokolt: "November 30-i hatállyal felbontottuk a Vilcinskasszal kötött szerződést. Igaz, jól indult a játékos, de sajnos az előkészületek során megsérült. Az elmúlt hat fordulóban bebizonyosodott, hogy a litván légiós képtelen megoldani centerproblémánkat. Zoran Martic viszont javasolta a fiatal, jó adottságokkal rendelkező Stewart szerződtetését, ezért született meg a döntésünk."

Vilcinskas az elmúlt hat fordulóban összesen 136, átlagban 22.5 percet töltött a pályán, meccsenként 9,5 pontot ért el és 7,66 lepattanót szedett. Talán ezek a számok is indokolják, hogy Szolnokon miért lett a center kegyvesztett.

Varga Csaba