Társoldalunk:

Euroliga: nehéz kosárellenfelek érkeznek

Sorsdöntőnek ígérkező Európa Kupa-találkozóra utazott a Soproni Postás nőikosárlabda-csapata a csehországi Trutnovba. A cseheken tavaly, a Ronchetti-kupában, úgy jutott túl a Postás, hogy kint szoros csatában alulmaradt vele szemben, de idehaza biztosan nyert. Most a trutnoviak rögtön a nyitányon, az előzmények alapján igen váratlan győzelmet arattak a Sopronban, így a továbbjutás szempontjából sorsdöntőnek ígérkezik a csehországi csata.

"Szerintem tíz mérkőzésből kilencszer legyőznénk hazai pályán a trutnoviakat, ám azon a mérkőzésen, az utolsó negyedben semmi nem sikerült, kilenc percen át nem dobtunk pontot, így kikaptunk. Most viszont már nagyon nem foglalkozunk azzal a mérkőzéssel, és csak előre tekintünk" - fejtegette Meszlényi Róbert, a Postás szakvezetője.

- Az utóbbi hetekben nem tudott együtt készülni a csapat. Ennek milyen lehet a hatása?
- Négyen - Csákány, Englert, Eördögh és Papp - a válogatottnál készültek, hárman pedig (Ambrus, Fodor és Russai) itthon, előre meghatározott program szerint, két légiósunk hazatért saját nemzeti csapatához és sajnos Imamovic vízumproblémák miatt elég későn, csak hétfőn este tért vissza. Az ő esetében ez a találkozó megint csaknem olyan lesz, mint az orosz Szamara elleni találkozó, azaz majdhogynem teljesen új játékosként kell kezelni, hiszen hétfőn és kedden tréningezett együtt a csapattal. Csákány Emőke az oroszok elleni meccsen egy elég kemény ütközés során szenvedett izomhúzódást, Papp Krisztinának pedig a könyöke érzékeny egy kicsit, de mindketten pályára lépnek. Szerencsére már nem olyan ismeretlen a tavaly óta jelentősen megerősödött trutnovi együttes, tehát fel tudtunk készülni belőlük. Látom azt, hogy a lányok mennyire átérzik ennek a mérkőzésnek a fontosságát, és látom, mennyire elszántan készülnek.

Az Európa-kupa többi magyar érdekeltségű mérkőzései,
szerda:
Delta Kosice (szlovák) - Szolnoki MÁV-Coop 17.00
BC Copenhagen (dán) - Diósgyőr 19.00
Rist Wedel (német) - BSE-ESMA 20.00

Botár László

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK