Vágólapra másolva!
Hazai győzelemmel folytatta szereplését az Euroligában a GYSEV nőkosárlabda-csapata, amely magabiztosan verte a legutóbbi ezüstérmes lengyel Gdyniát. A női Európa-kupában győzelmet aratott a Szolnok, a Postás és a BSE, a Diósgyőr viszont kikapott. A férfiaknál a Kaposvár ötpontos vereséget szenvedett a Leverkusen otthonában.

Euroliga, B csoport, 4. forduló:
GYSEV-Orsi - Gdynia 79-68 (18-27, 19-10, 22-13, 20-18)
Sopron, 2500 néző
vezette: Bubalo (jugoszláv), Radovic (horvát)
GYSEV: BEVILAQUA 4, BALOGH 32/12, DÉNES, ZAKALUZSNAJA 22, MUJANOVIC 12. Csere: Bogojevic 7/3, Török 2, Seres. Edző: Dirk Bevilaqua.
Gdynia: Grubin 6, BIBRZYCKA 9/9, Smith 10, MELVIN 18, Dydek 7/3. Csere: Hlebovicka 4/3, Vodopjanova 4, CUPRYS 10/3. Edző: Krzysztof Koziorowicz.

Az első negyedben csak futott az eredmény és ellenfele után a GYSEV, ekkor egyedül Balogh Judit tartotta a lelket a hazaiakban. A játkrész végére a kapkodó soproniakkal szemben kilenc ponttal elhúzott a két amerikai, Smith és Melvin által vezérelt Gdynia. A második tíz perc első felében tartotta előnyét a Gdynia, aztán Dydek megkapta a harmadik személyijét, ráadásul kisebb sérülést is szenvedett. Ahogy a vendégek legjobbja leült, Mujanovic kezdte el szórni a hazai kosarakat, fel is jött a GYSEV, sőt a negyed végén Balogh triplájával egyenlített.

A második félidőt szenzációsan kezdte a GYSEV, amely a hibázni képtelen Zakaluzsnaja vezérletével a harmadik negyed első öt percét 15-2-re nyerte. Aztán Cuprys vezérletével ugyan felzárkózott kicsit a Gdynia, ám a káprázatosan kosarazó Balogh Judit nem engedte közelebb a lengyel csapatot. A befejező periódusban egy kis kapkodás, no meg egy Dydek tripláját követően feljött hat pontra a lengyel együttes. Az új soproni edző, Dirk Bevilaqua időt kért, s ezt követően Balogh Judit újabb villanásaival ismét tíz pontra nőtt a különbség. Ezt követően a kosárra gyakorlatilag egyedül veszélyes Melvin mellett Bibrzycka dobott ugyan két vendég triplát, de Baloghot nem lehetett megállítani, így csapatkapitánya vezérletével teljesen megérdemelt győzelmet aratott a GYSEV.

Dirk Bevilaqua (GYSEV): "Döntő volt, hogy remekül védekeztünk a palánk alatt. Balogh Judit szenzációsan játszott, és csapatomnak óriási morális erőt adott, hogy Szőke Ildikó az őt ért családi gyász ellenére vállalta a játékot. Ezt a sikert neki ajánljuk!"

Krzysztof Koziorowicz (Gdynia): "Fordulópont volt, hogy Dydeket le kellett cserélni a második negyedben, ezen felül Balogh Judit is remek napot fogott ki, nem tudtuk tartani. Sokkal jobb szokott lenni a támadójátékunk, mint amit ma mutattunk."

Botár László