Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre kikapott a címvédő GYSEV a nőikosárlabda-NB I-ben: az Euroligában szereplő együttest városi riválisa győzte le tíz ponttal. A Pécs otthon simán nyert a Szekszárd ellen.

Nőikézilabda-NB I:
GYSEV-Orsi - Soproni Postás 62-72 (16-13, 15-23, 18-16, 13-20)
Sopron, 2600 néző
vezette: Hartyáni, Király.
GYSEV: Bevilaqua 3/3, BALOGH 22/6, Dénes 4, Seres 6, ZAKALUZSNAJA 19. Csere: Bogojevic 8, Török, Szőke. Edző: Dirk Bevilaqua.
Postás: ENGLERT 12/6, CSÁKÁNY 13/6, EÖRDÖGH 18/6, AMBRUS 11, PAPP 16. Cs: Fodor, Imamovic, Russai 2. Edző: Meszlényi Róbert.

Zakaluzsnaja és Balogh révén a GYSEV kezdett jobban, majd betalált Bevilaqua és Seres is, így az első negyed közepén már nyolc ponttal vezetett a hazai csapat. A bajnok orosz centere azonban hamar összeszedte személyi hibáit, így lehívta őt edzője, hogy a végjátékra tartalékolja. A Postás remekül kihasználta, hogy megszűnt a GYSEV "légifölénye", s a hazaiak palánkja alatt megszerzett lepattanók után elért kosarakkal feljöttek. A második negyedet is a GYSEV kezdte jobban, Bogojevic és Zakaluzsnaja pontjaival meglépett. Döntő fordulat volt, hogy a negyed közepén Eördögh Edit megszerezte első kosarát. Ez meghozta a bedobó önbizamát, dobott hármast, betörés után ziccert és büntetőit is értékesítette. Az ő kimagasló támadójátékának, no meg a remek csapatvédekezésének köszönhetően fordított a Postás, és ötpontos előnyt szerzett szünetig.

A harmadik negyed hihetetlenül érdekes "üldözőversenyt" hozott. Zakaluzsnaja és Balogh jóvoltából többször is felzárkózott a GYSEV, ám az igazán kritikus pillanatokban mindig volt a Postásnál valaki, aki betalált. Csákány és Englert is triplát dobott ebben az időszakban, így végül hárompontos Postás-előnnyel fordultak az utolsó negyedre a csapatok. Zakaluzsnaja kosarával még egy pontra feljöttek a hazaiak, ám ebben a helyzetben Csákány újfent bedobott egy triplát. A GYSEV-ből továbbra is csak Zakaluzsnaja és Balogh jelentett veszélyt, míg a Postás kezdő ötöséből szinte mindeki hozzátett valamit Meszlényi Róbert együttesének a győzelméhez. A GYSEV "kosárgyártó kettőse" elfáradt a hajrára, amikor is a Postás türelmesen, nyugodtan támadott, a palánk alatt és előtt pedig elsősorban Ambrus és Papp remekelt. A mérkőzés nagy részében szervezettebben játszó és jobban védekező Postás megérdemelten fektette két vállra a bajnokcsapatot.

Dirk Bevilaqua (GYSEV): "Gratulálok a Postásnak, megérdemelten nyert."

Meszlényi Róbert (Postás): "Mindkét csapatnál volt egy-egy vezéráldozat a hét közben, ebből mi jöttünk ki jobban. Úgy érzem, a GYSEV a hajrára elfáradt, de ez természetesen semmit nem von le lányaim sikerének értékéből. Nagyon boldog vagyok."

Botár László