Vágólapra másolva!
Jóllehet néhány napja még úgy volt, a 203 centis, 36 éves bosnyák center, Európa többször megválasztott legjobb kosárlabdázója nem szerződik a MiZo-Pécsi VSK gárdájához, most mégis változott a helyzet.

A magyar kosárlabda világában minden - s mindennek az ellenkezője is - lehetséges, még az is, hogy az a játékos, aki májusban bajnoki címhez segítette egyik élcsapatunkat, majd a mostani idényben december 22-ig ugyanazt a gárdát erősítette, napokon belül a legnagyobb honi rivális mezében lép pályára. Természetesen Razija Mujanovic-Brcaninovicról van szó.

Bár az is lehet, hogy végig a Sopronból botrányos körülmények között távozó óriás Baranyába hozatala volt Rózsa Gábor klubelnök és Rátgéber László vezetőedző terve, csak addig "konspirálni" kellett, amíg az anyagiakat előteremti. Hivatalosan ugyan még mindig nem jelentették be Mujanovic leigazolását, ám több neves francia, olasz és izraeli játékosügynök - Paco Torres, Paolo Ronci és Oded Avni - egybehangzóan állítja, hogy a kosaras Pécsre szerződése csak napok, esetleg órák kérdése.

Kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

Mint köztudott, december derekán Mujanovic és férje tettlegességig fajuló konfliktusba keveredett Török Zoltánnal és Dirk Bevilaquával, az akkori munkaadó GYSEV-Orsi klubigazgatójával és szakvezetőjével. Pillanatnyilag kideríthetetlen, hogy az ügyet jogi útra terelték-e a felek - az mindenesetre tény, hogy dr. Magyar György sztárügyvéd látja el a Brcaninovic házaspár képviseletét -, ez azonban nem akadályozta meg a ma este Euroliga-meccsen a francia Tarbes csapatát fogadó pécsieket, hogy megvásárolják a veterán bosnyák kosarast.

Ch. Gáll András