Vágólapra másolva!
A GYSEV-Orsi nőikosárlabda-csapata a szlovák Ruzomberok együttesét fogadja szerdán az Euroligában. Dirk Bevilaqua együttese a múlt hét végén kínos vereséget szenvedett Szegeden, ezt követően próbál talpra állni.

- Mi volt az oka a szegedi gyengélkedésnek? - kérdeztük a szakvezetőt.
- Sokat gondolkodtam ezen, és úgy vélem, a múlt heti, Schio elleni Euroliga-meccs második félidejében nyújtott aránylag jó játék elaltatta a csapatot. Tudat alatt talán azt hitték a lányok, a Szegedet majd csak megverik valahogy. Így is játszottak, az ellenfél sokkal harcosabb volt, és mire felébredtünk, a negyedik negyedre már 14 pont volt a hátrányunk. Feljöttünk még egyszer ugyan hét pontra, de több nem volt a csapatban.

- A Szolnok elleni kupavereség után ez már a második kínos kudarc bő két héten belül...
- Az a meglátásom, hogy a hazai mérkőzéseken, ellenünk a csapatok többsége az esélytelenk nyugalmával, felszabadultan, bátran kosarazik, és ha egy kis esélyt érez arra, hogy "elkapjon" bennünket, akkor az megsokszorozza az erejüket. Éppen ezért a továbbiakban nem nagyon szabad ilyen esélyt adni senkinek, a meccs első pillanatától maximális koncentrálással és odaadással kell játszanunk.

Drámai végjáték a Soproni Postásnál/sport/csapat/kosarlabda/20030114dramai.html

- A szegediek elleni vereségnek milyen hatása lehet a rózsahegyiek elleni Euroliga-meccsre?
- Nagyon remélem, hogy a lányok megpróbálják visszanyerni becsületüket és végig olyan mentalitással játszanak majd, mint tették egy hete a Schio ellen a második félidőben. Bízom benne, hogy a szegedi kisiklásnak a Ruzomberok látja majd a kárát. Remélem, a szponzorok és a szurkolókkal szemben a becsület visszaszerzése mellett az is plusz motivációt ad a lányoknak, hogy esetleges győzelmükkel akár a csoport élére is kerülhetnek. A Ruzomberok legnagyobb ereje a csapategység, az óriási elszántság. Ha ebben felül tudjuk múlni őket, nyerhetünk.

Botár László