Vágólapra másolva!
A GYSEV-Orsi kosárlabdacsapata hazai pályán 75-67-re legyőzte a spanyol Valenciát a női Euroliga tizedik fordulójában.

Női Euroliga, B csoport, tizedik forduló:
GYSEV-Orsi - Valencia 75-67 (17-15, 24-23, 18-21, 16-8)
Sopron, 1800 néző
vezette: Paulik (cseh), Poljansek (szlovén)
GYSEV: BEVILAQUA 7/6, BOGOJEVIC 25, Balogh 6, SERES 13/3, ZAKALUZSNAJA 14. Csere: DÉNES 8/6, Szőke 2. Edző: Dirk Bevilaqua.
Valencia: Aguilar 3/3, VALDEMORO 24/6, Fallon, PONS 12, Riley 9. Csere: FERNANDEZ 12/3, Mirchandani, Farris 7. Edző: Albert Esteban.

Az első három negyed remek, fordulatos játékot hozott. Ekkor a játékrészek közben jobbára a Valencia vezetett, ám az első negyed végén Bevilaqua és Bogojevic, a félidő végén pedig Dénes, Bogojevic és Zakaluzsnaja vezérletével fordított a támadásban időnként kapkodó soproni együttes.

Szünet után a Valencia vezetett már öt ponttal is, ám a magára találó Seres, valamint a végig remeklő Bogojevic a záró negyed előtt döntetlenre mentett. A befejező negyedben aztán közel hat és fél percig pontot, és csaknem kilenc percig akciókosarat sem tudott dobni a Valencia. A GYSEV egészen káprázatos védekezésének köszönhetően - a beteg Kichnerová nélkül is - megnyerte ezt a továbbjutás szempontjából döntő fontosságú meccset.

Ezzel megmaradtak a magyar bajnok esélyei az Euroliga negyeddöntőjére, amelyen a csoportok első négy helyezettje vehet részt.

Dirk Bevilaqua (GYSEV): "Centereink felnőttek a feladathoz, Bogojevic szenzációsan kosarazott, a negyedik negyedben pedig védekezésben emberfelettit nyújtott a csapat."

Albert Esteban (Valencia): "Ezen a ki-ki meccsen három negyeden át mindkét fél magas szinten kosárlabdázott. Az utolsó negyedben kiválóan védekezett, és jobban játszott a GYSEV, ez döntött a javára. Gratulálok a soproniaknak!"

Botár László

[origo]