Vágólapra másolva!
Hosszú kihagyás után ismét pályára lépett Zsolnay Gyöngyi (28) volt válogatott kosárlabdázó, aki csaknem két évvel ezelőtt sérülés miatt befejezte pályafutását, és utolsó csapata, a MiZo-Pécsi ünnepélyes el is búcsúztatta.

A játékos 2000 tavaszán még bajnoki döntőt játszott a pécsiek színeiben, aztán kétszer is megműtötték a térdét, operáción esett át az Egyesült Államokban és Magyarországon is. A Pécsett hat szezont eltöltött és ezalatt négy bajnoki aranyat, valamint kupagyőzelmet szerzett, de már Budapesten élő Zsolnay most a másodosztályú Monor együttesében, 17-es számú mezben tért vissza.

Megszületett Zsolnayék kisgyermeke/sport/csapat/kosarlabda/20020820megszuletett.htmlTvrtko edző lehet/sport/csapat/kosarlabda/20021005vujity.html

"Nagyon jó érzés volt újra a parketten lenni. Nincsenek hosszú távú elképzeléseim a kosárlabdával kapcsolatban, amíg jólesik, a gyermeknevelés mellett lesz rá időm és a térdem bírja, addig játszom a monoriaknál" - mondta a játékos, aki még férje, az ismert tv-s személyiség, VujityTvrtko előtt is titokban tartotta, hogy újrakezdi.

Könnyen lehet, hogy március 15-én egymás ellen játszik a két Zsolnay, a Monorban szereplő Gyöngyi és az Autópark-PVSK-ban kosarazó húga, a 17 esztendős Barbara. Akkor ugyanis a két csapat bajnokin találkozik egymással Pécsett.

Horváth László