Vágólapra másolva!
Két hónapja, tavaly december 4-én  a lengyel sztárcsapat, a Gdynia bravúros legyőzésével  mutatkozott be a GYSEV-Orsi nőikosárlabda-csapatának kispadján a fiatal ausztrál szakember, Dirk Bevilaqua. Csütörtökön ennek az Euroliga-meccsnek a visszavágója következik, Lengyelországban.

Azóta a GYSEV-től Mujanovic, a Gdynia csapatából pedig a világ egyik legjobb bedobója, Kathie Smith távozott. A Mujanovic helyére igazolt szlovák Lichnerová két hete beteg, el sem utazott Lengyelországba, ahol a soproniak közül ketten mindenképpen egy régi ismerőssel találkoznak: a Gdynia által Smith helyére szerződtetett Sophia Withespoon Ferencváros akkor még létező csapatában együtt szerepelt többek között Seres Évával és Török Szilviával.

Az összecsapással kapcsolatban Dirk Bevilaqua azt fejtegette, hogy egyértelműen a csoport élén álló lengyel együttes az esélyes. "Sopronban is ők voltak a favoritok, mégis sikerült meglepni őket. Nyilván nagyon készülnek a visszavágásra, ám mi esélytelenül, éppen ezért tehát nyugodtan, felszabadultan kosarazhatunk, és így talán sikerül meglepetést okozni" - vélekedett az ausztrál edző.

A nőikosárlabda-NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20030111anoikosarlabdanb.html

- Idegenben nem nagyon vitézkedik csapata az utóbbi hetekben.
- Sokat gondolkodtam azon, mi is ennek az oka. Az az érzésem, idegen pályákon kicsit kishitűen, önbizalom nélkül játszunk, remélem, most nem így lesz.

- Reálisan nézve elképzelhető, hogy az idegenbeli rossz sorozat éppen a csoportot vezető a Gdynia otthonában szakad meg?
- Engem mindenképpen bizakodással tölt el, hogy a legutóbb, a Valencia ellen két centerünk, Zakaluzsnaja és Seres felnőtt a feladathoz. Most is szükség lenne erre, hiszen a Dydek-Melvin páros nagyon erős a palánk alatt. Az is fontos lenne, hogy a lengyel együttes kiváló jugoszláv irányítója, Grubin ne tudja szervezni a játékot, és dobásban se kapja el a fonalat. Ha ezt a triót sikerül megállítanunk, lehet keresnivalónk.

Botár László