Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-NB I szombati mérkőzésein az Albacomp pocsék kezdés után egy 26-0-s rohammal fordított és nyert a Szolnok ellen. A Debreceni Vadkakasok a hajrában, mindössze öt ponttal verte a Zalaegerszeget, a Kaposvár a Falcót győzte le.

Férfikosárlabda-NB I:
Kaposvári Klíma-Vill KK - Falco KC-Szombathely 74-60 (15-20, 24-10, 6-16, 29-14)
Kaposvár, városi sportcsarnok, 1600 néző
vezette: Hartyáni, Hegedűs
Kaposvár: Simon (15/3), Dzunic (14/3), Szőke (3/3), De Gray (12), Ivkovic (13). Csere: Archbold (10/3), Fülöp (-), Filipovic (5), Varga R. (2). Edző: Goran Miljkovic
Falco: Kálmán (10), Dénes (13/3), Pankár (13/9), Heinle (15/3), Borszéki (7). Csere: Gráczer (-), Henrik (2), Horváth B. (-). Edző: Zsoldos András
az eredmény alakulása: 2. perc: 3-4, 8. perc: 10-15, 12. perc: 21-21, 16. perc: 30-28, 23. perc: 41-41, 27. perc: 45-44, 33. perc: 53-51, 37. perc: 63-53
kipontozódott: Borszéki (a 37. percben)

A férfikosárlabda-NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20030220aferfikosarlabdanb.html

Csonka csapattal érkeztek a vendégek a somogyi megyeszékhelyre. A derékbántalmakkal küzdő, amerikai Grant, valamint a bokaszalag-szakadást szenvedő Sallay már hetek óta sérült. Ráadásul a román Alexe is belázasodott, így érthető volt Zsoldos edző találkozó előtti aggodalma. Arról persze szó sem volt, hogy a hazaiak emiatt lebecsülték volna az ellenfelet, hiszen az Albacompot is - igaz még Alexével - tartalékosan verték a szombathelyiek.

A kaposváriak a zalaegerszegi vereséget szerették volna feledtetni szurkolóikkal. Végre a hazai publikum előtt is bemutatkozhatott a Jackson helyére szerződetett Dwayne Archbold. A zsúfolásig telt lelátók előtt kezdődő összecsapáson Dénes is helyet kapott a Falcóban.

A vendégek kezdtek jobban és Kálmán, valamint Heinle találataival szereztek vezetést. A hazaiakat Szőke triplája helyezte előnyösebb pozícióba, ám csak Borszéki zicceréig. Kálmán támadóhibája után Zsoldos edző kérte magához játékosait, a tanácsokat megfogadó szombathelyiek pedig ismét vezethettek. Ivkovic hiába csinálta meg helyzeteit a dobások rendre kimaradtak. A lelkesen és pontosan kosarazó A Zsoldos-csapat megérdemelten nyerte az első negyedet a mezőnyből szinte veszélytelen Klíma-Vill-lel szemben.

A folytatásban két gyors kosárral zárkózott a kaposvári gárda, amelyben szinte valamennyi játékos lehetőséget kapott. Az amerikai Archbold agilis betöréseivel bontotta a Falco védelmét, Ivkovic pedig 25-25-nél egyenlített. Utóbbi később nagyot ütközött Kálmánnal, ám a játékvezetők nem láttak okot a beavatkozásra. A 16. percben végre Dzunic is megszerezte első kosarát, és Simon sem maradt adós a pontokkal. A Kálmán őrzését remekül megoldó hazaiak 39-30-as előnnyel térhettek pihenőre. A vendégeknél Heinle és Kálmán is aktivizálta magát, az ő segítségükkel jött fel újra a Falco, sőt, Dénes triplája már a hazai hátrányt jelentette. A késői időkérés után ismét jöttek a cserék a kaposváriaknál. Sok hibával tarkítva játszottak a csapatok, elég ha csak De Gray kihagyott zsákolását, vagy Kálmán reklámtáblára dobott passzát említjük.

A vártnál sokkal izgalmasabbra sikeredett a zárószakasz. Ez elsősorban a gyengébben teljesítő Kaposvárnak volt köszönhető, amely mindössze hat pontig jutott a harmadik negyedben. Mindkét együttes óriási erőfeszítéseket tett a győzelem érdekében. A somogyiaknál Dzunic emberelte meg magát, Kálmán pedig ezúttal a lelátóra passzolt... Pankár sarokból eleresztett triplája tartotta a sárga-feketéket, de csak Dzunic hasonló válaszáig. A hatalmas adok-kapokból a kaposváriak jöttek ki jobban, akik Archbold hármasával 63-53-ra alakították az eredményt. Az utolsó percre kilenc pontos előnnyel fordult a Klíma-Vill, amely a vártnál nehezebben, de nyert a vasiak ellen.

Goran Miljkovic: "A védekezésünkkel és a küzdőszellemmel elégedett vagyok, hiszen a Falcót nem sok csapat tudja 60 ponton tartani. Támadásban látszik, hogy két hónapja szerda-szombat ritmusban játszunk."

Zsoldos András: "Derekasan küzdött csapatom, a mérkőzés egyes szakaszaiban még győzelmi esélyünk is volt. A kritikus helyzetekben azonban a több támadólepattanót szerző kaposváriak kerekedtek felül."

Balatoni Hajnalka