Vágólapra másolva!
Miskolcon a pécsi kosaras hölgyeknek sikerült a nagy bravúr: Rátgéber László vezetőedző csapata hetedszer szerezte meg a kupagyőzelmet, igaz, ezúttal  igencsak meg kellett izzadniuk az elsőségért Iványi Dalmáéknak. A diósgyőri kosárlabda-szurkolóknak csütörtökön már volt okuk az örömre is - igaz, ezt azért egy kicsit másképpen képzelték el. A DKSK női együttese a Magyar Kupa-döntő bronzmérkőzésén magabiztos győzelmet aratott a BSE ellen, és megszerezte a harmadik helyet.

Nőikosárlabda Magyar Kupa-döntő:
MiZo-PVSK-Soproni Postás 62-61 (19-15, 19-15, 11-13, 13-18)
Miskolc, Városi Sportcsarnok, 2800 néző
vezette: dr. Vígh, Benczúr T.
MiZo-PVSK: Iványi 10/3, Újvári 10/6, Károlyi 3/3, Branzova 2, Béres 10. Csere: Tranquilli 8, Érika 11, Vilutyte 8/3. Vezetőedző: Rátgéber László.
Soproni Postás: Englert 16/3, Csákány 13, Eördögh 16/9, Ambrus -, Papp K. 16. Csere: Barnes -, Fodor -, Russai -. Vezetőedző: Meszlényi Róbert.
kipontozódott: -, illetve Ambrus (a 22. percben)
az eredmény alakulása: 5. perc: 2-9, 8. perc: 13-11, 13. perc: 24-17, 16. perc: 30-22, 24. perc: 42-35, 34. perc: 55-51, 37. perc: 57-58.

Hatalmas várakozás előzte meg a finálét, amelyet megelőzően mindkét szakvezető rendkívül kiélezett, nagy csatát várt. Nos, nem is tévedtek, a hajrában alaposan felforrósodott a légkör a csarnokban és a pécsiek a létező legkisebb különbséggel csikarták ki a győzelmet.

Kosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

A kezdés után csaknem két perc telt el, amíg végre Papp Krisztina betalált a kosárba. Az első triplát Englert jegyezte, a soproniak távolról is bátran vállalkoztak dobásra. A pécsiek idegesnek mutatkoztak, de az első időkérés után feljavult a teljesítményük. Rátgéber cserélgetett, Eördögh triplájára Újvári válaszolt hasonló módon. Aztán fordult a kocka, a pécsiek átvették a vezetést, s az első negyed végére Iványi három pontot érő kosara tett pontot (19-15).

A folytatásban Érika termelt szaporán, a brazil centerrel nem nagyon tudtak mit kezdeni a Postás leányai. Eördögh triplával igyekezett csapatával a lépést tartani, s mivel ekkor a pécsiek több dobása is célt tévesztett, valamit faragtak a hátrányból. A második negyedet Újvári triplája zárta, így a Mecsek-aljiak nyolc pontos, megnyugtató előny birtokában térhettek pihenőre (38-30).

A harmadik negyed elején Ambrus szinte azonnal begyűjtötte ötödik személyi hibáját, s mivel nőtt a különbség, Meszlényi edző időt kért. A lepattanókat a pécsiek szerezték meg, határozottabbak voltak a palánk alatt. A negyedik negyed hozta a legfordulatosabb játékot! Károlyi kihagyott két büntetőt, aztán elrontott egy ziccert, és máris csak négy pont volt a felek között. Papp befordulás után szerzett értékes kosarat, aztán egy vitatott bírói ítélet segítette a pécsieket... Érikánál elfogyott a szufla, jellemző adat a teljesítményére, hogy a második félidőben egyetlen pontra sem volt képes!

Négy perccel a találkozó befejezése után Englert és Papp kosaraival egyetlen pontra zsugorodott a pécsiek előnye. Érthető, hiszen a centerposzton nagyon visszaesett a társaság. Anikor Csákány két büntetőjével a Sopron hosszú idő után visszavette a vezetést (57-58), a levegőben lógott a hatalmas meglepetés. Kiélezett csata alakult ki, minden labdáért meg kellett harcolniuk a játékosoknak, hallatlanul izgalmas hajrában végül is a pécsiek labdatartással kihúzták az utolsó másodperceket és nyertek.

Rátgéber László: " Hét kupagyőzelmünk közül ez volt a legverejtékesebb, s azt mondhatom, hogy az akarat hozta meg a gyümölcsét. A mi sikereinket talán már unják, a Sopron nehézségei közismertek, gratulálok csapatom minden tagjának és ellenfelünknek is derekas helytállásáért".

Meszlényi Róbert: "Hatalmas küzdelmet hozott a találkozó, szerintem nagyon jó propagandája volt a magyar női kosárlabdának. Kis szerencsével nyerhettünk volna, sajnos, nálunk meglehetősen rövid a cserepad".