Társoldalunk:

Győzött a GYSEV, mégsem óvott a Brno

2003.03.13. 20:23

Harmadik mérkőzésre kerül sor a nőikosárlabda Euroliga negyeddöntőjének GYSEV-Brno és PVSK-Bourges párharcában, miután a hazai pályán játszó két magyar csapat megnyerte a második találkozót.

Euroliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
GYSEV-Orsi - Brno (cseh) 79-78 (14-21, 17-17, 24-22, 24-18)
Sopron, 2000 néző
vezette: Bubalo (szerb-montenegrói), Jelen (szlovén)
GYSEV: BEVILAQUA 12/3, BOGOJEVIC 17/3, BALOGH 20/6, Seres, Zakaluzsnaja 4. Csere: ALESSANDRA 13, Dénes 5/3, LICHNEROVÁ 8. Edző: Dirk Bevilaqua.
Brno: Hamzová 6, MACHOVÁ 13/9, ZIRKOVÁ 17/9, VODICKOVÁ 20, SAKIROVA 16. Csere: Vecerová, Vitecková 6, Blahusková, Godalyová. Edző: Jan Bobrovsky.
 
A roppant idegesen kezdő soproniak ellen a hibázni képtelen Vodicková kosaraival nagyon hamar, az első negyed közepére 10 pontos előnyt szerzett a Brno A soproniak Alessandra és Bevilaqua révén csökkentették hátrányukat. A második negyedben többször is lehetősége volt egyenlíteni a GYSEV-nek, ám a kritikus pillanatokban mindig megremegtek a hazai kezek. Szünetben 7 ponttal vezetett a cseh csapat. Hiába vette vállaira szünet után Balogh a GYSEV-et kosaraira mindig jött válasz brnói részről, többek között a korábbi soproni közönségkedvenc, Zirkovától. 

A negyedik negyed közepén szerezte meg először a vezetést a GYSEV, a magára találó Bogojevic triplájával. A végjáték hihetetlenül izgalmas volt. Váltott vezetés mellett a nagy büntetőpárbajban mindkét csapat játékosai többször hibáztak, ám a befejezés előtt 5 másodperccel Lichnerová két jó személyijével fordított, és végül nyert a GYSEV.

A találkozó után Jiri Hamza, a Brno szakosztályvezetője úgy nyilatkozott, hogy mivel annak a Lichnerovának a kosarával győzött a GYSEV, aki az utolsó percekben öt személyi hibája miatt már nem játszhatott volna valószínűleg a klub megóvja a mérkőzést. A szakosztályvezető fenyegetései ellenére aztán mégsem óvtak a csehek.

Dirk Bevilaqua: "Játékosaim végig óriási szívvel kosaraztak és szünet után bravúrok sorozatát mujtatták be."

Jan Bobrovsky: "A soproniak voltak a szerencsésebbek, de a dalnak még nincs vége."

A mindent eldöntő harmadik találkozóra egy hét múlva kerül sor Brnóban.

Botár László

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK