Vágólapra másolva!
A Körmend az első mérkőzésen hat ponttal győzött a Zalaegerszeg otthonában a férfikosárlabda NB I negyeddöntőjében. A párharc az egyik fél három győzelméig tart.

A csoport, negyeddöntő, első mérkőzés:
Zalahús-ZTE KK - Marc-Körmend 77-83 (18-18, 21-20, 16-25, 22-20)
Zalaegerszeg, 3200néző
vezette: dr. Vígh, Földházi
ZTE: Nisavic 13, Bencze T. 6/6, Kámán 6/3, McCLENDON 18, CERANIC 23. Csere: Gáspár 8/6, SZÁJER 3/3. Edző: Nikola Lazic
Körmend: Németh 12/6, Toroman 2, HAINJE 20/9, MUJANOVIC 16/9, Grebenár 8. Csere: TOYA 16/3, Keresztes, Trummer 9/6. Edző: Zsebe Ferenc
az eredmény alakulása: 6. p.: (10-7), 13. p.: (27-22), 18. p.: (37-35), 23. p.: (42-47), 28. p.: (51-59), 34. p.: (63-69), 38. p.: (69-75)

Sok hibával kezdtek mindkét oldalon, elsősorban védekezésben akadtak hiányosságok, amit sem Nikola Lazic, sem Zsebe Ferenc nem hagyott szó nélkül. Ceranic szépen gyűjtögette pontjait, őrzése fejtörést okozott a vendégeknek. A túloldalon - ahogyan arra számítani lehetett - a kisemberek szórták a pontokat, előbb Németh, majd Hainje is bemelegedett. Később is csak Nisavic próbált segíteni az egyedül küszködő Ceranicnak, a többieknek túlságosan remegett a kezük. Kámán például kétszer is "kettőből semmit" dobott büntetőből. A válogatott, hazai nevelésű magasbedobó mindössze egy büntetőjét tudta értékesíteni, de Lazic töretlenül bízott benne, hogy elkapja a fonalat a csapat egyik pontgyárosa. A Körmend nagyon ügyesen cserélgette az embereit, és a rotációs elv be is jött a vendégeknek. Ennek ellenére, ha egy ponttal is, de a ZTE vezetett a nagyszünetben.

A férfi rájátszás/sport/csapat/kosarlabda/20030409aferfi.htmlKosárlabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28842

Fordulás után magára talált McClendon is, de Kámán betlizését egyszerűen nem bírta el a zalai csapat. Ceranic vészesen gyűjtögette a faultokat, így védekezésben be kellett neki segíteni. Mujanovic vezérletével meglódult a vasi gárda és 10 pontra növelte előnyét. Idegesek voltak a hazaiak, rengeteget hibáztak, amit ekkor Toya és Trummer is ki tudott használni. Közel kétszer annyi (6 illetve 11) triplát szereztek a látogatók, ami a végelszámolásnál jól jött a Marcnak.

Kilátástalannak tűnt az egerszegiek helyzete, amikor érkezett Gáspár és két gyors hármassal jelezte, hogy ezen az estén nemcsak védekezésben lehet rá számítani. Nisavicot Szájer váltotta, aki minden rutinját bedobva kiharcolt személyikkel igazolta, hogy tényleg a legjobban ismeri egykori csapatát. Három pont volt már csak a különbség, de közelebb nem tudtak lopózni a hazaiak (időközben már kipontozódott Ceranic és Bencze), mert Mujanovic hármasa eldöntötte a találkozó sorsát a remekül felkészült vendégek javára.

Nikola Lazic: "Megérdemelten győzött a Körmend. Idegesen kezdtünk és később sem nyugodtunk meg, sok hibával játszottunk, ezeket rendre ki is használták. Eddig mi voltunk a favoritok, mától már a vasiak."

Zsebe Ferenc: "Ezért jöttünk. 1-0 ide, semmi több!"

A három nyert meccsig tartó párharc állása: 1-0 a Körmend javára.
A következő mérkőzés: április 22., Körmend, 19 óra

Zsámár Roland