Vágólapra másolva!
A Soproni Postás otthonában 76-65-re nyert a MiZo-Pécsi VSK a nőikosárlabda-bajnokság döntőjének második mérkőzésén, így már csak egyetlen siker választja el a végső győzelemtől.

Nőikosárlabda-NB I, döntő, 2. mérkőzés:
Soproni Postás - MiZo Pécsi VSK 65-76 (22-22, 19-21, 12-10, 12-23)
Sopron, 1800 néző
vezette: Forrai, dr. Vígh.
Postás: Englert 9/3, EÖRDÖGH 26/12, Csákány 3, AMBRUS 10, PAPP 10. Csere: Barnes 4, Fodor 3/3. Edző: Meszlényi Róbert.
Pécs: IVÁNYI 20/6, Ujvári 8, KÁROLYI 16/6, Béres 7, BRANZOVA 9/3. Csere: Tranquilli 2, ÉRIKA 14, Vilutyte. Edző: Rátgéber László.

Első három támadásából kilenc pontot szerzett a Pécs: Branzova egyszer, Károlyi kétszer is eredményes volt távolról. A Postás az első negyed második felében a születésnapján brillírozó Eödögh vezérletével utolérte ellenfelét.

A második negyedben jobbára a Pécs futott az eredmény és a Postás után - hihetetlenül magas színvonalú játék és remek hangulat közepette -, ám a nagyszünet előtti utolsó pillanatban Iványi kosarával a vendégek fordulhattak előnnyel.

A harmadik negyed elején Barnes első pontjaival, majd Csákány egy jó büntetőjével fordított a Postás. Ezt követően igen sokáig 44-43 volt az állás, majd jött Papp és Iványi pontpárbaja. Gigászi csatában, fej-fej mellett haladtak a felek, s döntetlen állással kezdődött a negyedik negyed.

Ebben a parádésan kosarazó Eördögh révén a Postás szerzett ugyan vezetést, ám a büntetőkkel hadilábon álló, akciókból viszont eredményes Érika vezetésével fordítottak a vendégek. A Postás azonban szívósan tapadt ellenfelére, nem adta fel. A 37. percben hárompontos vendégvezetésnél egy Csákány ellen ítélt vitatható támadó hiba megörte a Postás ellenállását, a végjátékban Iványi és Érika vezérletével a PVSK-nak szinte minden sikerült, az erejével elkészült Postásnak pedig szinte semmi.

A harmadik mérkőzésre vasárnap 19.10 órakor Pécsen kerül sor, s ha a hazaiak nyernek, bajnokok.

Meszlényi Róbert: "Jól játszottunk, és úgy érzem, Forrai játékvezető belenyúlt a végjátékba. A hajrára nagyon elfáradtunk, gratulálok a Pécsnek."

Rátgéber László: "A csapatok gyengébben védekeztek a szokásosnál, ettől a közönség számára talán látványosabb volt a meccs. A végén mi voltunk a keményebbek, határozottabbak, és a kritikus pillanatokban nem remegett meg játékosaim keze."

Botár László