Vágólapra másolva!
A MiZo-Pécsi VSK nyerte a nőikosárlabda-bajnokságot, miután a döntő harmadik mérkőzésén is legyőzte a Soproni Postást. A párharcot 3-0-ra nyerő pécsiek a vasárnapi találkozón 74-57-re diadalmaskodtak hazai pályán, s ezzel történetük hetedik bajnoki címét szerezték. A férfi NB I elődöntőjében a Kaposvár és a Körmend csapata került előnybe.

Nőikosárlabda-NB I, döntő, 3. mérkőzés:
MiZo-Pécsi VSK - Soproni Postás 74-57 (17-15, 22-10, 17-17, 18-15)
Pécs, 5000 néző
vezette: Bodnár, Benczur
Pécs: IVÁNYI 14/6, UJVÁRI 8/6, KÁROLYI 7/3, BRANZOVA 18/3, BÉRES 7. Csere: ÉRIKA 13, TRANQUILLI 7, Vilutyte. Edző: Rátgéber László.
Postás: ENGLERT 4/3, EÖRDÖGH 11/3, CSÁKÁNY 13/3, AMBRUS 5/3, Papp 8. Csere: Barnes 2, Fodor 6, Russai 8. Edző: Meszlényi Róbert.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 0-6, 6. p.: 8-8, 13. p.: 26-18, 17. p.: 30-23, 23. p.: 43-29, 16. p.: 50-36, 34. p.: 61-52, 37. p.: 68-52.
Kipontozódott: Ambrus (34. p.), Papp (35. p.).

Az elején a soproniak vezettek, ez azonban csak nyolc percig tartott, utána jött a PVSK. A kilencedik percben vezettek először a pécsiek, de onnan kezdve végig náluk volt az előny. A vasutasok esélyeit növelte, hogy a kisalföldiek amerikai centere a félidő végén megsérült, Barnes már nem is lépett utána a parkettre. Az sem segített rajtuk, hogy hat perccel a lefújás előtt Ambrus kipontozódott. Barnes kiszállása után egyébként a Postás minden mindegy alapon kezdett el kosarazni, ezzel pedig egyszer kilenc pontra megközelítette ellenfelét, de ennél jobban nem tudott felzárkózni hozzá.

Bár a palánk alatt egyre nyilvánvalóbbá vált Branzova, Érika és Béres fölénye, Csákány - csapatkapitányhoz méltóan - hátára vette a csapatát a harmadik játékrészben, és ugyan tíz pont alá nem tudta csökkenteni a különbséget, de húsz fölé sem engedte lépni Tranquilliéket. A pécsi centerek voltak továbbra is a meghatározók. A Meszlényi Róbert soproni vezetőedző ellen megítélt technikai eldöntötte a bajnoki cím sorsát,ekkor már aranyérmeshez méltó örömjátékot nyújtottak Vilutytéék, és végül magabiztos győzelemmel nyerték meg 3-0-ra a párharcot és ezzel a magyar nőikosárlabda-bajnokságot.

Rátgéber László: "Köszönöm játékosaimnak, vezetőinknek és szurkolóinknak, hogy a tizedik évemet Pécsett újabb aranyéremmel ünnepelhettem. Ez a munka diadala volt, bevált az év elejei taktikánk, hogy az idényt csendesen kezdjük, a bajnokság végét pedig hangosan fejezzük be."

Meszlényi Róbert: "Boldog vagyok, hogy ilyen nagyszerű eredményt értünk el. Nagyon remélem, hogy jövőre is látják ezt a soproni csapatot a kosárlabdát szerető nézők."

Béres Tímea: "Nagyon boldog vagyok, hogy szenzációs közönségünk segítségével sikerült elsők lennünk. Remélem, hogy férjemék is megnyerik a bajnokságot, és akkor közösen ünnepelünk, mint két évvel ezelőtt."

Érika: "Kimondhatatlanul örülök az elsőségünknek. Remélem, nagyot bulizunk majd a Széchenyi téren."

Károlyi Andrea (miközben az öltözőben Füzy Ákos pályaedző jégkockákat öntött a nyakába): "Boldog vagyok, jövőre találkozzunk ugyanitt, ugyanilyen alkalomból."

Dr. Halmos Péter (a Pécs szakosztályvezetője): "Büszke vagyok a csapatra. Érte és Pécs városáért érdemes volt dolgozni."

Eördögh Edit: "Nagyon büszke vagyok a csapatomra, megdolgoztunk ezért a sikerért."

Benczur Tamás (játékvezető):"Jó, harcos mérkőzés volt, méltó a bajnoki döntő hagyományaihoz."

A bajnoki címet jelentő mérkőzést követően több ezren ünnepelték a Pécset a Széchenyi téren. A játékosok a Városháza erkélyéről köszöntötték szurkolóikat.

Horváth László