Vágólapra másolva!
Két Magyarországon is ismert légiós kosárlabdázó is új csapatba szerződhet a nyáron.  A PVSK egykori centere, Slobodanka Tuvic a francia Bourges-tól az olasz Schióba távozik, míg az egykor a GYSEV-ben is megfordult Zuzana Zirkova az Euroliga-győztes orosz Jekatyerinburgtól kapott mesés ajánlatot.

Egy idény után elhagyja a Bourges női kosárlabdacsapatát a Pécsről odaszerződött Slobodanka Tuvic. A szerb center - akinek együttese házigazdaként utolsó lett az Euroliga négyes döntőjében - az olasz Schióban folytatja pályafutását.

A franciák vesszőfutása az otthoni bajnokságban is folytatódik, hiszen a Tarbes-tól elszenvedett vereség után nem jutottak be a fináléba. A végjáték másik résztvevője a címvédő Valenciennes lesz.

Olaszországban meglepetésre a Taranto lett az aranyérmes, amely a döntő utolsó mérkőzésén idegenben verte meg az Euroligában is érdekelt Comót. A GYSEV-ben is megfordult Zuzana Zirkova szenzációs ajánlatot kapott az orosz Jekatyerinburgtól: a szlovák irányítónak a brnói 70 helyett évi 120 ezer eurót kínált fel Európa legjobb klubja. Az uráliak a fináléban a Szamarát legyőzve megvédték címüket a hazai bajnokságban.