Vágólapra másolva!
Remek évadot zárt a Szolnoki MÁV-Coop nőikosárlabda-együttese a felsőházban. A kék-sárgák az ötödik helyen végeztek a bajnokságban, a Magyar Kupában a negyeddöntőig meneteltek, míg a nemzetközi porondon is kitettek magukért, hiszen hazai pályán veretlenek maradtak az Európa-kupában. Ennél még többre és jobbra vágynak a klub vezetői, ezért igyekeznek tovább erősíteni a csapatot.

A légiósok közül Ana Perovic, Angela Djelmis és Gina Farmer egyaránt elfogadta a szolnoki klubvezetők következő évadra szóló ajánlatát. Katrina Hibbert viszont nem tér vissza Ausztráliából, a szimpatikus játékos, családi okok miatt hazájában folytatja pályafutását.

A helyére természetesen igazolni kívánnak egy bedobó poszton jól használható külföldi kosarast. Szintén másutt próbál szerencsét Németh Bernadett, Radnóty Krisztina és Nyírő Bea.

A tavalyi együttesből Szélesy Judit, Sashalmi Orsolya, Szalay Virág, Sonyák Zita, Fülöp Dóra és Horti Dóra továbbra is tagja lesz a keretnek. Hozzájuk csatlakozik három válogatott játékos Papp Krisztina (center), Englert Orsolya (irányító) és Csákány Emőke (hátvéd), a trió a legutóbbi szezont a Soproni Postás színeiben töltötte. Eredményeikről annyit, hogy a bajnokságban és Magyar Kupában egyaránt finálét játszottak együttesükkel. Róluk tudni kell, hogy hónapokig nem kaptak fizetést klubjuktól, ennek ellenére végigjátszották a szezont.

"Augusztus közepén kezdjük a majd a felkészülést, igaz, az elején kissé foghíjasak leszünk, ugyanis a három új szerzemény tagja válogatottunknak, ők készülnek a szeptemberi Eb-re. Az is elképzelhető, hogy a szerb válogatott Djelmis is ott lesz kontinensviadalon, sőt az új-zélandi Farmer is meghívást kapott hazája válogatottjába. A tervek szerint október közepén rajtol majd a nemzeti bajnokság. Remélem, túlszárnyaljuk tavalyi ötödik helyünket és elérjük a dobogó valamelyik fokát" - mondta Tapodi Péter vezetőedző.

Varga Csaba