Vágólapra másolva!
 

A magyar női kosárlabdacsapatok közül elsőként a Diósgyőr juttatta el nevezését a FIBA Európa Kupa következő idényére. A hazai együtteseket a nemzetközi szövetség az újonnan létrehozott Közép-Európai Régióba sorolta be, ennek megfelelően a DKSK osztrák, svájci, luxemburgi, német, cseh, horvát, szlovén, lengyel vagy szlovák ellenfelekkel találkozhat a csoportküzdelmek során.

"A miskolciakon kívül a Szolnok, a Szeged és valószínűleg a BSE indul majd a sorozatban, a nevezési határidő július hetedike" - mondta Bodrogváry Iván, az MKOSZ főtitkára. A férfi és női Európa Kupa, illetve a női Euroliga - ebben a MiZo-Pécsi VSK és a GYSEV-Orsi vehet részt - sorsolását július 18. és 20. között tartják Münchenben.

(MTI)

Elképzelhető, hogy ismét szerződteti az orosz Marija Sztyepanovát a bajnok MiZo-Pécsi VSK női kosárlabdacsapata, miután eldőlt, hogy a brazil Erika Cristina de Souza az ősszel nem áll rendelkezésre.

A Dunántúli Napló értesülése szerint a baranyai klub már megkezdte a tárgyalásokat az Európa-bajnoki ezüstérmes, 202 centis csillaggal. Sztyepanova - aki januárban szült - 2002 tavaszán 21 napig játszott a PVSK színeiben: 6 mérkőzésen 173 percet töltött a pályán, s ezalatt 81 pontot szerzett.

A tavaly érkezett Erika a következő hónapokban hazája junior, majd felnőtt válogatottjával turnézik, s leghamarabb csak jövő januárban csatlakozhatna ismét a pécsiekhez.

(MTI)