Vágólapra másolva!
Július 4-6-a között Frankfurtban rendezik meg azt a Court Side Campnek elnevezett kosaras játékosbörzét, amelyhez hasonló eseménynek korábban már Budapest és Pécs is helyet adott. Az Opel Skyliners által szervezett nyári táborba a világ minden részéről érkeznek játékosok, így természetesen Magyarországról is.

A frankfurti Court Side Camp szervezője az egykori sportújságíró, Dejan Vidicki, aki a sportágat komolyan ismeri, hiszen Hollandiában egy női csapatnál edzősködik is. "Maga a Court Side nem más, mint egy ügynökség, amely jelen pillanatban mintegy 400 kosarast képvisel világszerte. Amikor 1997-ben létrehoztuk, akkor ez a cél vezérelt bennünket, s mostanra már 25 kisebb-nagyobb ügynökség dolgozik a kezünk alá. Főleg Európára koncentrálunk, de nagyon jó kapcsolatunk van az NBA-ben ismert Bill Pollackkal is. Az ő munkáját olyan játékosok fémjelzik, mint Chris Mullin, Denis Rodman vagy Jason Williams" - mondta Vidicki.

A Camp ötletét az adta, hogy Európa kisebb országaiban rengeteg olyan kosárlabdázó található, akikről jó menedzselés híján kevesen tudnak. Ezeken az edzőtáborokon azonban felhívhatják magukra a figyelmet. Az első rendezvénynek még 1998-ban Budapest adott otthont, az idei börzére pedig már olyan városok is pályáztak, mint Leverkusen, Köln, Pozsony, Amszterdam vagy Torinó.

"Várunk edzőket Izraelből, Franciaországból, Hollandiából, Belgiumból, Olaszországból, Görögországból, Spanyolországból, Ausztriából, Lengyelországból és Magyarországról is" - nyilatkozta Vidicki.

A sportnapilap információi szerint a magyar játékosok közül a Paksról távozó Fodor Gergely, a Szolnok centere, Mándity Máté és a kaposvári Simon Balázs is pályára lép Frankfurtban. Utóbbi játékos ugyan meghosszabbította szerződését a bajnoki ezüstérmessel, de "próbajátékával" hosszabb távra tervez már. A trénerek közül Meszlényi Róbert (Kecskemét), valamint Kmézics Zorán (Szolnok) utazik Németországba.