Vágólapra másolva!
 

A Soproni Ászok-SMAFC egyesített férfi kosárlabdacsapatnál biztossá vált, hogy az elmúlt években az Ászoknál meghatározó szerepet betöltő Sajni Balázs távozik Sopronból. Visszatér viszont a soproni nevelésű, ám az utóbbi két évadot a Falco csapatában, Szombathelyen töltő Sallay Gábor.

A soproni klub honlapja szerint a kiváló szezont maga mögött tudó Vavra Péter minden bizonnyal visszatér nevelőegyesületéhez, a bajnok Körmendhez. Az egyetemi gárda sikeredzője, Horváth József a következő évadtól a GYSEV-utód, jelen pillanatban csak egyszerűen Orsi néven működő egylet szakmai stábját erősíti. Az újabb távozó, Sajni Balázs mind a tavaly előtt a B csoportból való feljutást, mind pedig a nemrég befejeződött évadban a legmagasabb osztályban való bent maradást kiharcoló Ászok meghatározó kosarasa volt.

Nagy valószínűséggel az ősszel kezdődő új évadban újra a legjobbak között szereplő MAFC együttesében folytatja majd pályafutását. Visszatér a hűség városába a soproni nevelésű, 22 esztendős, 209 centi magas center, Sallay Gábor. A nagyra nőtt középjátékos két éve került el Sopronból, az előző két szezonban Szombathelyen, a Falco csapatában kosárlabdázott.

Hazatért a török kosárlabdasport egyik legnagyobb csillaga. Ibrahim Kutluay, aki egyetlen török játékosként tudott Euroligát nyerni (még 2002-ben a Panathinaikosszal) ötéves szerződést kötött az Ülker Istanbul együttesével.

A török bajnokság ezüstérmese nem titkoltan komolyabb eredményt szeretne elérni mind hazai, mind nemzetközi színtéren, így találtak Kutluayra. A 197 centis kosaras három éve távozott Görögországba, legutóbbi szezonjában 9,5-ös pontátlagot produkált az Euroligában, s mérkőzésenként 25 percet a pályán töltve 2,4-es lepattanó-átlagot hozott.