Vágólapra másolva!
Az olasz Como csapatához szerződött Ujvári Eszter lemondta a szereplést a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar nőikosárlabda-válogatottban, miután a biztosítására vonatkozó igényeivel kapcsolatban nem tudott megegyezni a szövetséggel.

A 27 éves játékos az 1998-as világbajnokságon szenvedett komoly sérülést a válogatottban, ezután akkori - és későbbi - klubja, a PVSK szerződést bontott vele.

"Mivel nem volt megfelelő biztosítás a válogatottak részére, kompenzáció és egy teljes évi kereset nélkül maradtam" - emlékezett vissza az esetre Ujvári. "Ezt igyekeztünk most a szövetséggel karöltve megelőzni."

Újvári a hasonló eset elkerülése miatt szeretett volna mindenre kiterjedő biztosítékot kapni, ám a válogatott játékosokkal kötött biztosítás nem terjed ki a már korábban sérült testrészekre, a szövetség pedig nem tudta vállalni a hátvéd által kért összeg esetleges kifizetését.

"Egész életemre emlékezetes marad az a sok sikerélmény, amelyeknek csapattársaimnak köszönhetően és velük együtt részese lehettem" - így szól Ujvári állásfoglalása. "Egész életemben azért küzdöttem, hogy hazámat a legjobb tudásom szerint képviseljem és remélem, hogy ez a mostani probléma a későbbiekben megoldódik, és nem csak 100-szoros válogatott maradok."

"Az Ujvári Eszter által kért összeg nagyon magas volt, amit nem tudtunk és nem is akartunk vállalni, így ő már el sem utazott a válogatottal a mátraházi edzőtáborba. A fejleményekről természetesen mind a nemzeti csapat vezetőit, mind a játékosokat tájékoztattam. Ezzel lezártuk az ügyet, ami remélhetőleg nem zavarja meg az együttes felkészülését" - mondta Bodrogváry Iván főtitkár.

A Rátgéber László vezette válogatott így az idegenlégiós nélkül kezdte meg egyhetes edzőtáborát, amely után jövő hét csütörtökön Pécsett a Horváth Judit-emléktornán szerepel a csapat.