Vágólapra másolva!
Szombaton délben, rendhagyó időpontban játszotta utolsó előkészületi mérkőzését a pénteken kezdődő görögországi 29. Európa-bajnokság előtt a magyar női kosárlabda-válogatott. Újvidéken a kontinensbajnoki címre is esélyes Szerbia-Montenegró volt az ellenfél, s a pénteki 74-65-ös vereség után - a sportágban szokatlan módon - 66-66 (20-17, 15-23, 18-18, 13-8)-as döntetlen született.

Szabari János csapatvezető beszámolója szerint remekül játszott a magyar csapat, különösen a világklasszis centerekkel szemben (Szlobodanka Tuvic, Daliborka Vilipic) is derekasan helyt álló Cserny Réka múlta felül önmagát, aki válogatott mezben talán élete legjobb teljesítményét nyújtotta 17 pontjával, melyből kilencet három tripla formájában dobott.

Eördögh Edit (15/6) volt a második legeredményesebb magyar, a szerbektől Tuvic (18) és Grubin (12), a két expécsi játszott a legjobban.

Amikor a rendes játékidő döntetlennel fejeződött be, a két kapitány, Rátgéber László és Miodrag Veskovic abban egyezett meg, hogy - tét nem lévén - a 66-66-ot fogadják el hivatalos végeredménynek. A mérkőzés után a magyar válogatott azonnal visszaindult Pécsre.

Ch. Gáll András