Vágólapra másolva!
Rátgéber László szövetségi kapitány szerint a magyar válogatottnak a vasárnap véget ért 29. női kosárlabda Európa-bajnokságon elért tizedik helye az előzetes várakozások ellenére hűen tükrözi a valóságot.

"Ismét hangsúlyoznám, hogy ez az eredmény nem tekinthető sikernek, de katasztrófának sem. Szereplésünk tudatában még inkább meg kell becsülnünk a 2001-es, hetedikként végzett csapatot, amelyből ezúttal heten hiányoztak, ráadásul Csákány és Papp sérülten érkezett Görögországba. Az újoncok remélhetőleg szert tettek némi önbizalomra, de ez a tapasztalatlan együttes csak 2005-ben kapja meg az igazi osztályzatot" - jelentette ki a szakvezető.

A folytatásról szólva Rátgéber László - akinek október 31-én lejáró szerződésében immár érvényét vesztette az olimpiai kijutás esetére szóló hosszabbítás - közölte: Bartha Ferenc elnök kérésére egyelőre nem tárja a nyilvánosság elé az elképzeléseit úgy, mint korábban Bodrogváry Iván főtitkár tette.

"Ő emlékeztetett arra, hogy az Eb előtt a 9-12. helyet szakmai kudarcnak neveztem. Én otthon majd megírom a beszámolómat, melyet a szövetség illetékes bizottsága fog elbírálni. A főtitkár nem hatalmi, hanem kiszolgáló tényező, s olyasmikkel foglalkozik, amikkel nem kellene."

A válogatott reggel busszal hagyta el Patraszt, s magyar idő szerint 18 órakor száll le a Ferihegyi repülőtéren.