Vágólapra másolva!
Az Euroleasing-Orsi Sopron is pályázik a nőikosárlabda-Euroliga első ízben megrendezendő, februári All Star-gálájának lebonyolítására.

"Hétfőn, a nemzetközi szövetség müncheni konferenciáján rajtunk kívül a címvédő Jekatyerinburg jelentkezett házigazdának, de a földrajzi elhelyezkedés, a bécsi repülőtér közelsége az idény közepén egyértelműen mellettünk szól" - mondta Török Zoltán ügyvezető igazgató, hozzátéve: a soproniak 22-én éppen az uráli városban kezdik a nemzetközi idényt, így ott majd egyeztetnek ez ügyben a milliárdos Sabtaj Kalmanovics klubtulajdonossal.

Az Euroliga legjobbjait felvonultató kosárfesztiválra - melyre február 11. és 28. között kerül sor - október 30-ig kell benyújtani a pályázati anyagot. Ehhez a bajnoki bronzérmes vezetése már eredményes tárgyalásokat folytatott az önkormányzattal, a Sport1 televízióval és egy esetleges névadó szponzorral is.

A müncheni tanácskozáson eldőlt, hogy az egyik főtámogató révén a 2003-2004-es idényben kék színű labdákkal zajlanak majd a sorozat küzdelmei. A FIBA emblémája ezentúl minden csapat mezére, illetve parkettájára felkerül, s a meccsek előtt az együttesek közé bevonultatják a nemzetközi szövetség zászlaját. Minden találkozón megszavazzák a legjobban szerepelt játékost (MVP), majd közülük a FIBA kiválasztja a hét, illetve az alapszakasz legjobbját is.

További támogatók belépésével elképzelhető, hogy jövőre már névadó szponzora is lesz a legrangosabb női klubversengésnek.