Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten befejeződött első kör után szerdán és csütörtökön orosz sztárcsapatok látogatnak Magyarországra a nőikosárlabda-Euroliga 8. fordulójában.

Az A-csoport 5. helyén álló Euroleasing-Orsi Sopron szerdán a címvédő - és legutóbb az olasz Chieti vendégeként diadalmaskodó - Jekatyerinburgot fogadja, amely eddig már kétszer is kikapott.

A 4-3-as mérlegnél tartó házigazdák nem a legjobb előjelekkel várják az összecsapást, hiszen a múlt szerdai, fölényes prágai siker (57-87) után vasárnap hazai pályán nagy csatában alulmaradtak a Szolnokkal szemben (61-64). Az októberi idénynyitón a mesés költségvetésükről (is) híres uráliak magabiztosan, 75-50-re legyőzték Natalia Hejkova együttesét.

Csütörtökön a klubvilágbajnok Szamara lép pályára a B jelű nyolcasban rosszabb kosáraránnyal második MiZo-Pécsi VSK otthonában. A korábban favoritnak tartott orosz elitalakulat eddig ötször kapott ki a sorozatban, legutóbb a sereghajtó Parma csarnokában. A múlt héten Brnóban alulmaradó baranyaiak itthon nyolc forduló után is százszázalékosak, miután a hétvégén 71-51-re verték az Európa-kupában érdekelt Diósgyőrt. A két csapat első, szamarai találkozója szenzációs, 70-60-as pécsi sikerrel végződött. Mindkét összecsapás 18 órakor kezdődik, és mindkettő megtekinthető a Sport1 televízióban.