Vágólapra másolva!
Meglepő, de megérdemelt Körmend-siker a férfi bajnokságban, a nőknél ismét trónon a PVSK. Litvánia a férfi-, Oroszország a női Európa-bajnok, kijutott az olimpiára a Dream Team. Tekintse át velünk a palánkok alatti világ 2003-as történéseit!

Sport 2003 - mind megnézem!

Nem indult jól az idei esztendő a kosárlabdasport hazai hívei számára. A Varga Mátyás által vezetett férfi válogatott - bár jó eséllyel vágott neki az Európa-bajnoki középdöntő küzdelemsorozatának - nem jutott ki a svédországi kontinensviadalra. Ezzel szertefoszlott az álom, miszerint Dávid Kornéléknak esetleg sikerül kiharcolniuk az athéni részvételt.

Ugyancsak februárhoz kapcsolódik egy magyar siker: a Kaposvár férfi együttese a klub történetének legjobb nemzetközi eredményét elérve a harmadik helyen végzett az Európa-kupa Északi főcsoportjában. A somogyiak a bronzmeccsen az ukrán Khimik Juzsnyij együttesét verték.

Március eleje a PVSK sikerétől volt hangos: Rátgéber László hölgykoszorúja hetedik alkalommal hódította el a női Magyar Kupát, miután a miskolci döntőben óriási csatában, 62-61-re verte a súlyos anyagi gondjai ellenére is szenzációsan teljesítő - akkor még létező - Soproni Postást.

Áprilisban állt munkába a mélyponton lévő GYSEV új szakvezetője, a Ruzomberokkal korábban két Euroliga-elsőséget szerző Natalia Hejková. A szlovák tréner a beugró Dirk Bevilaquát váltotta a soproni csapat kispadján.

Ugyancsak áprilisi hír a Paks Magyar Kupa-győzelme. Fodor Péter csapata a debreceni Főnix-csarnokban rendezett döntőben imponáló magabiztosággal verte a házigazda Vadkakasok együttesét. A női Euroligát a Jekatyerinburg nyerte, miután 82-80-ra verte a Valenciennes-t.

Májusban fény derült a férfi Euroliga-győztes kilétére: a Barcelona hazai pályán, a szenzációs teljesítményt nyújtó Bodiroga vezetésével 76-65-re verte a Benettont, így a klub történetében először jutott fel a csúcsra.

Májusi esemény a PVSK bajnoki címe is. A pécsiek a Magyar Kupa elhódítása után a bajnoki címet is besöpörték, a döntőben a szezon meglepetéscsapatát, a Soproni Postást verték.

A hónap végére eldőlt a férfi bajnokság is: nem kis meglepetésre a playoffot a hatodik helyről kezdő Körmend lett a befutó. Az újonc tréner, Zsebe Ferenc csapata sima 3-0-val lépett túl a Kaposváron.