Vágólapra másolva!
Kihasználva a férfikosárlabda-bajnokság téli szünetét, megerősí- tette együttesét a kecskeméti Univer KSE és a szombathelyi Falco KC is. Előbbi a bosnyák Tarik Valjevacot, utóbbi Mándity Mátét szerződtette.

Centerposzton erősített az Univer KSE férfikosárlabda-csapata, amely a bolgár bajnokság listavezetőjének bosnyák légiósát, Tarik Valjevacot csábította Kecskemétre. A 26 esztendős, 208 centiméter magas játékos 1997-2001 között a Cenex Sarajevo gárdáját erősítette, majd a török Galatasarayban játszott tíz találkozót. 2002-ben a német Bundesligában szereplő Würzburgot erősítette: húsz meccsen 189 pontot dobott (9,5-ös átlag) és összesen 91 lepattanót szedett.

Az idei szezont a szófiai Lukioil Akademicben kezdte. Valjevac bekerült az 1998-as, valamint az 1999-es bosnyák All Star csapatba, a bosnyák válogatott tagjaként pedig játszott az 1999-es Európa-bajnokságon.

A Falco KC együttese egy 206 centis magyar tehetséget szerződtetett Mándity Máté személyében, a Szolnokról érkező játékos két és fél évre kötelezte el magát a szombathelyiekhez. A 20 éves kosaras nyáron szerepelt a frankfurti játékosbörzén, ahol felfigyelt rá a német Skyliner Frankfurt és a görög Olimpia Larissza (a Panathinaikosz fiókcsapata) is. A játékos el is utazott Görögországba, ahol a csapat edzésein és edzőmérkőzésein részt vett, de mivel a klub nem teljesítette a szerződési feltételeket, november elején hazatért Magyarországra.

[origo]