Vágólapra másolva!
Francia és litván középcsapat érkezik Sopronba, illetve Pécsre a nőikosárlabda Euroliga 11. fordulójában.

Az Euroleasing-Orsi Sopron szerdán fogadja az Aix-en-Provence együttesét, amely hétvégi győzelmével - 84-67 a tabella alsóházában tanyázó Roubaix ellen - a harmadik a francia bajnokságban. A két együttes azonos pontszámmal áll az A csoportban, a magyarok csak rosszabb kosárkülönbségükkel szorulnak az ötödik pozícióba. Az Orsi könnyed "bemelegítésen" van túl, miután vasárnap magabiztos győzelmet aratott a BEAC-Újbuda otthonában (81-58).

A mérkőzés nagyszünetében bocsátják árverésre azt a csomagot, amelyet Ronchetti-kupa-emléktárgyakból állított össze a soproni csapat vezetősége. Az aukció apropóját az adja, hogy a jogelőd GYSEV-Ringa 1998-ban éppen a szerdán ellenfélként pályára lépő francia Aix-en-Provence ellen vívta meg az azóta megszűnt sorozat döntőjét, amely a magyar együttes diadalával végződött.

A csomagban - melynek kikiáltási ára 30 ezer forint - többek között akkori mez, a játékosok aláírásával ellátott, egyedi nyomású belépő, csapatzászló, Rátgéber László pécsi vezetőedző köszöntő dísztávirata, a nemzetközi szövetség hivatalos eredményközlő lapja és az aix-i csarnok hálódarabja található. Az árverésből befolyó összeget a klub utánpótlás-nevelésre fordítja.

Szintén nyugodtan hangolódott a csütörtöki, pécsi megmérettetésre a hazai bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel vezető Lietuvos Vilnius, amely szombaton 60 ponttal verte a sereghajtó Lemminkainent. A fővárosiak 121 pontjuk több mint egynegyedét triplából érték el. Az Euroligában a litvánoknál hárommal több pontot gyűjtő PVSK a hétvégén valósággal lemosta idegenben a Röhnisch-Foton Sopront (33-69), de Rátgéber László vezetőedző valószínűleg még mindig nem számíthat decemberben térdsérülést szenvedett centerére, az amerikai Chantelle Andersonra.

Mindkét találkozó 18 órakor kezdődik (tv: Sport1).