Vágólapra másolva!
Az Euroleasing-Orsi Sopron és a MiZo-Pécsi VSK is vereséggel térhet haza franciaországi Euroliga-túrájáról: a 13., utolsó előtti fordulóban Sereséket a CJM Bourges verte 80-63-ra, míg a Rátgéber-csapat a Valenciennes ellen szenvedett 97-72-es vereséget. A női Európa-kupában a Szeged kikapott, a Diósgyőr viszont nyert. Dávid Kornél 16 ponttal járult hozzá a Tau egypontos lengyelországi Euroliga-győzelméhez.

Euroliga, 13. forduló, A csoport:
CJM Bourges (francia) - Euroleasing-Orsi Sopron 80-63 (18-18, 24-12, 17-16, 21-17)
Bourges, 3000 néző
vezette: Ziemblicki (lengyel), Gardarsson (izraeli)

Nagyszerűen kezdtek a soproniak, hiszen a telt házat jelentő háromezer néző meglepetésére 6-0-ra elhúztak. Az ellenfél a szerb válogatott Drljaca vezetésével csakhamar "felébredt" a hideg zuhanyra, s még a nyitónegyedben utolérte a lendületesen támadó magyarokat.

A folytatásban egy 17-2-es rohammal elhúzott a sorozat háromszoros győztese, a soproni oldalon csak az előző forduló legjobbjává választott szerb-montenegrói Kovacevic nyújtott elfogadható teljesítményt. A félidőben 42-30 volt az állás.

A térfélcserét követően nem sikerült faragni a különbségen, mivel a palánk alatt támadásban és védekezésben is sokkal eredményesebben dolgozott a rivális. Natalia Hejkova együttese az utolsó felvonásban már nem tudott újítani, s ez azt jelentette, hogy a franciák alaposan visszavágtak a novemberi, 58-57-es vereségért.

A 8/5-ös mérlegnél tartó soproniak egy hét múlva a zárófordulóban a cseh USK Praha együttesét fogadják.

A csoport további mérkőzésein:
SCP Ruzomberok (szlovák) - UMMC Jekatyerinburg (orosz) 77-85
Universitat FC Barcelona (spanyol) - Aix-en-Provence (francia) 57-64