Társoldalunk:

2004-re hatvanmilliót kapott a MiZo-PVSK

A MiZo-Pécsi VSK vezetőedzője, Rátgéber László lesz a nőikosárlabda Európa-válogatott trénere azokon a mérkőzéseken, amelyeket az athéni olimpiára készülő koreai csapat szervez júniusban.

"Az ottani szövetség menedzsere engem kért fel a szakvezetői feladatokra, hogy irányítsam a 10 játékosból álló együttest, amely két meccset vív majd Szöulban. A stábból csapatvezetőt és gyúrót Magyarországról fogok keresni, a segédedzőről még nem döntöttem" - mondta az Euroliga negyeddöntőjébe jutott baranyaiak mestere, hozzátéve: klubjából Iványi Dalmát és az ázsiai országban már megfordult bolgár Albena Branzovát kérték fel a szereplésre.

A kontinens küldöttségéből - amely elképzelhető, hogy a nemzetközi szövetség (FIBA) égisze alatt játszik - hiányoznak majd az ötkarikás játékokra készülő orosz és cseh válogatottak, illetve a nyáron a tengerentúli bajnokságban (WNBA) profiskodó kosarasok.

A küldöttség tagjai fejenként kétezer dolláros tiszteletdíjat kapnak a június 12-én és 14-én sorra kerülő találkozókért. Elképzelhető, hogy a folytatásban az All Star-gárda a szintén athéni résztvevő Japán otthonában is pályára lép kétszer, ebben az esetben ötezer dollárra nő a "gázsi".

A magyar szövetségi kapitány együttesébe meghívót kapott többek között az Euroleasing-Orsi Sopront erősítő orosz Okszana Zakaljuzsnaja, a litván Jurgita Streimikyte és szerb-montenegrói Gordana Kovacevic, továbbá az ugyancsak szerb-montenegrói Slobodanka Tuvic, a francia Audrey Sauret és a spanyol Amaya Valdemoro is.

(MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK