Vágólapra másolva!
A MiZo-Pécsi VSK nőikosárlabda-csapata bravúros győzelemmel kezdte meg az Euroliga két sikerig tartó negyeddöntőjét, miután nagy csatában nyert a francia Bourges otthonában. Az Euroleasing-Orsi Sopron kikapott Valenciennes-ben.

Negyeddöntő, 1. mérkőzés:
CJM Bourges (francia) - MiZo-Pécsi VSK 58-62 (15-23, 11-19, 15-7, 17-13)
Bourges, 2000 néző, V: Chaves (spanyol), Sharro (svéd)
pontszerzők: Dumerc 15/3, Grgin-Fonseca 12, Drljaca 8, Godin 8, Poto 5/3, Marcauskaite 4, Ndongue 4, Dijon 2, illetve Branzova 15/3, Iványi 12/3, Keller 10, Tranquilli 8, Károlyi 7/3, Ambrus 6, Szakács 4/3

A pécsiek cseppet sem kezdtek megszeppenten a háromszoros Euroliga-győztes otthonában: Károlyi távolról, Ambrus és Keller pedig közelről kezdett bele alaposan. A túloldalon Dumerc és a horvát Fonseca volt a húzóember. Az ausztrál Tranquilli szemfüles megmozdulásai pedig magyar szempontból már-már álomszerű első negyedet eredményeztek.

A második felvonásban folytatódott a baranyai iskolajáték, Iványi és a cserepados Keller egyaránt remekelt. A 10 perc alatt mindössze 11 pontra képes, s 44 százalékosan büntetőző hazaiakon szinte átok ült, támadásaik rendre elhaltak a 7-0-s rohammal meglépő - a büntetővonalról hibátlanul célzó - PVSK védőfalán. A félidőben már 26-42 volt az állás!

Nagyszünet után a vendégek 5 percen át gólképtelenek maradtak, eközben az ellenfél egy 8-0-ás sorozattal csökkentette a különbséget. Branzova találatai ugyan ismét felhozták a Rátgéber-együttest, de a játékrész végére 8 pontra olvadt az előny.

A záró felvonásban a rengeteg lepattanót szerző - és néhány játékvezetői ítélettel is támogatott - Bourges még inkább lábra kapott, míg a Pécs egyre idegesebben kombinált, és nagy helyzeteket puskázott el. A 37. percben már 52-55-öt mutatott az eredményjelző. A hajrára kipontozódott 15 pontig jutó Dumerc, a magyarok pedig jól koncentrálva, remekül küzdve óriási bravúrt hajtottak végre.

A párharc állása: 1-0 a Pécs javára. A következő mérkőzésnek Pécs ad otthont pénteken.

Rátgéber László, a PVSK vezetőedzője: "Sajnos a végén többször is adtunk esélyt a franciáknak, de az első félidőben összegyűjtött 16 pontos előny elégnek bizonyult. A problémáinkhoz képest gyönyörűen játszottunk, büszke vagyok a lányokra. Ezzel együtt pokoli meccs vár ránk - és a Bourges-ra is - pénteken.