Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda NB I vasárnapi rangadóján az Euroleasing-Orsi Sopron 62-51-re legyőzte a Szolnokot, és ezzel második a tabellán.

A soproniak két kulcsemberük, a valenciennes-i Euroliga-negyeddöntőn megsérült Zakaluzsnaja és Vajda nélkül játszottak, mégis felül tudtak kerekedni, elsősorban a litván Streimikyte káprázatos játékának és 21 pontjának köszönhetően.

A sors iróniája, hogy ebben az idényben ez volt a 32 éves center-bedobó utolsó soproni meccse, ugyanis hétfőn vissza kell térnie anyaklubjához, a Lietuvos Telekomas Vilnius csapatához.

Női NB I, rájátszás az 1-6. helyért:
Euroleasing-Orsi Sopron-Szolnoki MÁV-Coop 62-51 (16-14, 20-13, 7-19, 19-5)
Sopron, 1900 néző, vezette: Bodnár, Földházi
Sopron: Bielikova 3, Kovacevic 15, Horváth 3, Streimikyte 21, Vesel 10. csere: Szlimák 8, Seres 2, Honti 0, Török 0.
Szolnok: Englert 7, Csákány 7, Hibbert 2, Papp 3, Farker 17. csere: Szélesy 5, Perovic 2, Bjelica 8.

Három negyed után még 43-46 volt az állás, az utolsó játékrész kezdete előtt a közönség hevesen tüntetett a soproniak szerint a vendégek számára részrehajlóan bíráskodó játékvezetők ellen. A Sopron a szokásos kulcsjátékosok, Streimikyte és Kovacevic pontjaival a hajrában fordított, majd el is húzott, és biztosan nyert. Így már szinte biztos, hogy a playoffban a Pécs és a Sopron lesz a két kiemelt, s nagy valószínűség szerint Pécs-Diósgyőr és Sopron-Szolnok párharc lesz a négy között, az elöl állók pályaelőnyével.

Natalia Hejkova, a Sopron edzője: "Le a kalappal a csapat előtt, ugyanolyan óriási szívvel játszottak a lányok, mint csütörtökön Valenciennes-ben. Pedig nyilván fáradtak voltak, és Zakaluzsnaja és Vajda is nagyon hiányzott. Üröm az örömünkben, hogy Jurgita Streimikytének hétfőn haza kell utaznia Litvániába. De információim szerint ősztől újra a mi játékosunk lehet, s akkor már az egész szezonra. A bírók elleni tüntetésről nem tudok érdemben nyilatkozni, nem láttam az ominózus esetet, mert a pálya másik végében történt."

Tapodi Péter, a Szolnok edzője: "Harmincöt percen át versenyben voltunk, sőt vezettünk, de nem tudtuk elviselni, hogy a külső posztokról alig szereztünk pontot. A bírókkal nem volt semmi baj, hibátlanul vezették a meccset. A playoffban megpróbálunk visszavágni."

Ch. Gáll András