Vágólapra másolva!
Francia kupagyőzelemmel melegített a jövő hétvégi Euroliga Final Four elődöntőjében a házigazda MiZo-Pécsi VSK-val találkozó US Valenciennes. A nemzetközi sorozat 2002-es győztese a kupa zárómérkőzésén a szintén Euroliga-induló Aix-en-Provence együttesét verte meg 29 ponttal.

A sztáralakulat legjobbjai Allison Feaster (16 pont), Suzy Batkovic (15), Yerushia Brown (15) és az elmúlt két évben Európa legjobbjává választott Ann Wauters (14) voltak. A Valenciennes jövő pénteken 18 órakor csap össze a magyar bajnokkal.

Francia kupa, döntő:
US Valenciennes - Aix-en-Provence 87-58

A Final Fourral kapcsolatos hír, hogy aranyjegyet kap a négyes döntőre az a pécsi szurkoló, aki a legtöbbet áldozza a házigazda MiZo-PVSK nőikosárlabda-csapatáért. Az együttes tagjai által aláírt, bekeretezett emléktárgyat a vasárnapi finálé szünetében veheti át a bőkezű drukker, aki kivételes helyről tekintheti meg a sorozat végjátékát. Az aranyjegyért folyó licitálás a mizo.hu honlapon jövő csütörtök délig tart.

A nemzetközi szövetség kijelölte a baranyai megyeszékhelyen közreműködő játékvezetőket. A névsor: Lazarosz Voreadisz (görög), Vlagyimir Ohrimenko (orosz), Szefi Semmes (izraeli), Vologyimir Drabikovszkij (ukrán) és Eduardo Sancha (spanyol).